Лука Дончич спечели втори трофей за сезона с Реал (Мадрид),

...
Лука Дончич спечели втори трофей за сезона с Реал (Мадрид),
Коментари Харесай

На прощаване: Дончич вкарва като Наваро

Лука Дончич завоюва втори трофей за сезона с Реал (Мадрид), добавяйки купата от испанската Лига АСВ към тази от Евролигата, която “белите” взеха през месец май. 19-годишният словенец вкара единствено 8 точки в мач №4 от финалната серия против Баскония, като е прекомерно евентуално това да са последните му минути с екипа на Реал, откакто се чака в четвъртък той да бъде определен измежду първите в Драфта на НБА.

Талантливият гард обаче стана създател на най-хубавото осъществяване на вечерта, вкарвайки тройка от един крайник в последната секунда на едно от нападенията нсвоя отбор, повтаряйки запазената марка на легендата на огромния противник на Реал - Хуан Карлос Наваро от Барселона.

Словенският младеж приключва сезон 2017/2018 със приблизително 12.8 точки, 5.0 асистенции, 5.7 битки и 0.4 чадъра в 28 дуела от Лига АСВ, постигайки междинен коефициент на потребно деяние от 19.3 пункта. Дончич бе определен за “Изгряваща звезда” и “Най-полезен състезател на сезона” в Испания, печелейки същите два самостоятелни наградата и в Евролигата, където обаче сграбчи и оценката за “Най-полезен играч” на Финалната четворка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР