Луизиана стана първият американски щат, който нареди във всяка класна

...
Луизиана стана първият американски щат, който нареди във всяка класна
Коментари Харесай

Във всяка класна стая да има плакат с Десетте Божи заповеди, реши американски щат

Луизиана стана първият американски щат, който подреди във всяка класна стая на държавни учебни заведения до университетско равнище да има афиш с, оповестява BBC.

Подкрепената от републиканците мярка, подписана в закон от губернатора Джеф Ландри в сряда, разказва заповедите като „ основополагащи документи на нашия щат и национално държавно управление “.

Очаква се законът да бъде оспорен от групи за цивилен права, които настояват, че той опонира на разделянето сред църквата и страната, залегнало в първата корекция на конституцията на Съединени американски щати, по този начин наречената уговорка за определяне.

Държавният закон изисква плакатът да включва свещения текст с „ огромен, елементарно четим шрифт “ на афиш с размери 28 см на 35,5 см и заповедите да са центрирани.

Плакатът ще бъде с спомагателен подтекст от четири абзаца, който ще опише по какъв начин заповедите „ са били значима част от американското публично обучение в продължение на съвсем три века “.

Плакатите би трябвало да бъдат сложени във всички класни стаи, които получават държавно финансиране до 2025 година - за самите плакати не се предлага държавно финансиране за възнаграждение.

Подобни закони неотдавна бяха препоръчани от други ръководени от републиканците щати, в това число Тексас, Оклахома и Юта.

Има доста правосъдни борби за проявлението на Десетте заповеди в публични здания, в това число учебни заведения, правосъдни здания и полицейски сектори.

През 1980 година Върховният съд на Съединени американски щати анулира сходен закон от Кентъки, изискващ Заповедите да се демонстрира в началните и междинните учебни заведения. Тогава висшият съд постанови, че условието да бъдат оповестени „ няма световна законодателна цел “ и е „ чисто религиозно по природа “.

Съдът означи, че в допълнение към престъпни въпроси като ликвидиране и кражба, десетте заповеди също загатват поклонението на Бог, в това число спазването на съботния ден.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР