Луис Скола ще играе за Аржентина на олимпийските игри в

...
Луис Скола ще играе за Аржентина на олимпийските игри в
Коментари Харесай

Скола за Токио 2020: Ще бъде специално

Луис Скола ще играе за Аржентина на олимпийските игри в Токио следващата година, като това ще бъде пето негово присъединяване на най-голямото спортно събитие в международен мащаб. 39-годишната легенда има два златен и бронзов орден - надлежно от Атина 2004 и Пекин 2008, а също така взе присъединяване на шампионатите в Лондон през 2012 година, както и в Рио де Жанейро през 2016 година.

“В продължение на две или три години даже не си помислях да играя в Токио. Не просто поради възрастта, а и тъй като вероятността да се класираме не изглеждаше по никакъв начин лесна. Дори в най-хубавите ни години имахме проблеми, тъй като в този район сме както ние, по този начин и Съединени американски щати, Бразилия, Канада и Пуерто Рико - доста тимове за малко места. Сега съм толкоз близо, само че не виждам надалеч в бъдещето. Когато настъпи този миг, ще бъде в действителност специално”, съобщи Скола, който подписа с Олимпия (Милано) и се завърна в Евролигата след повече от 10 години неявяване.

Аржентинецът добави, че спортното му дългоденствие не се дължи на специфична загадка, а просто се стреми да яде добре, да спи добре и да не стопира да тренира, като всичко е въпрос на отдаденост и професионализъм. Скола бе в основата на достигането на страната до край на Мондиал 2019, който в следствие бе изгубен от Испания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР