Луис Инасио Лула да Силва, кандидат за поста държавен глава

...
Луис Инасио Лула да Силва, кандидат за поста държавен глава
Коментари Харесай

Да Силва: Антируските санкции бяха грешка

Луис Инасио Лула да Силва, претендент за поста държавен глава на Бразилия, няма желание да постанова наказания на Русия и ги подлага на критика. Бившият му министър на защитата и външните работи Селсо Аморим, който е негов приближен консултант, съобщи това в изявление за Bloomberg.
Луис Инасио Лула да Силва
Санкциите, наложени от Съединени американски щати на Русия, са политическа неточност, която усилва риска от нуклеарна война, споделя Луис Инасио Лула да Силва, основен консултант по външна политика на водещия претендент за президент на Бразилия.

Селсо Аморим, който оглавяваше бразилското външно министерство по време на двата мандата на Лула, предизвести за заплахата от изолираност на стопанска система, " толкоз огромна и стратегическа " като съветската. В същото време той изясни за какво, в случай че бъде определен през октомври, някогашният ляв президент няма да поддържа сходни дипломатически позиции.

" За първи път след Кубинската рецесия всяка седмица се разгласяват публикации за заплахите от нуклеарните оръжия ", сподели в изявление в Сао Пауло тази седмица. " Безотговорно е да не се стремим към мир ", зави той.

Близо шест месеца откакто президентът Владимир Путин нахлу в Украйна, спорът в източната част на страната е в задънена улица. Членовете на Организацията на Северноатлантическия контракт не престават да доставят оръжие на Киев и да постановат съществени наказания на съветската стопанска система с Брутният вътрешен продукт от 1,7 трилиона $.

През май Луис Инасио Лула да Силва провокира смесени реакции и дискусия, когато съобщи пред списание Time, че и украинският президент Володимир Зеленски, и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън са частично отговорни за въоръжения спор, защото съгласно него и двамата водачи не договарят по-активно с Москва.

И в този момент 80-годишният Селсо Аморим вижда в нуклеарните оръжия опасност, която е толкоз действителна, колкото и изменението на климата, неравенството и пандемиите.

Освен това глобите спомагат за подсилване на връзките сред Москва и Пекин, добави Аморим. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР