Лугата е сред любимите места на бургазлии и туристи, но

...
Лугата е сред любимите места на бургазлии и туристи, но
Коментари Харесай

Г-н Спецов, любител на черноморската луга има питане към Вас

Лугата е измежду обичаните места на бургазлии и туристи, само че цената за вход скочи, а касовият уред евентуално го употребяват единствено за хубост.

Басейните с лечебна тиня и луга, които са ситуирани в южната част на Атанасовското езеро и съставляват най-големият " СПА център " навън в страната, шокираха с нарастване на цените за входна такса. Първоначално беше въведен вход от 2 лв., а в този момент таксата се усилва на 5 лв., като причина за нарастването се акцентира повишената цена на горивата и инфлацията.

Заплаха дебне обаче притежателя на солниците, който стопанисва и лугата, защото бургазлия показа в обществената мрежа, че апаратът не издава касови бележки.

Арабаджиев написа във Facebook, че посетил басейните с лечебна тиня, платил си входната такса и очаквал касов бон - подобен обаче не получил, а защитата общително го уведомила, че машината няма да " пусне " касова записка, тъй като нямало потребност, а апаратът въпреки всичко бил " вързан " към Национална организация за приходите.

По този мотив, Арабаджиев насочва запитване към Румен Спецов - шефът на Национална агенция за приходите: " ТОВА ДАЛИ е РЕДНО и ДАЛИ Е ЗАКОННО? " и добавя: " Неиздаването на касов/фискален/ бон си е меко казано кражба. "

" В час пик - 12 ч. имаше най-вече 25-30 индивида. За сведение в минали години при 2 лева вх. такса в двата басейна имаше по 50-60 индивида! И още нещо, че щях да не помни. Таз година 5 лева, а в случай че продължаваме да СПИМ, следващата година 10 лева вход! Заслужаваме го!!! ", написа още Арабаджиев към обявата си.

" И аз не получих касов бон, а към мен се чуваше единствено съветска тирада. ", разяснява Мариана Кирова.

" От събраните и оценени данни от усещания и на други хора, стигам до извод, че целеустремено се върви към отричане на хората, ползващи естествените условия в езерата, тъй че след време тази процедура да бъде прекъсната. ", установи Нели.



Снимка: Vijdan Arabadjiev / Facebook
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР