Луфтханза обмисля да въведе задължителните ваксинации за екипажите на своите

...
Луфтханза обмисля да въведе задължителните ваксинации за екипажите на своите
Коментари Харесай

Луфтханза иска да въведе задължителни ваксинации. Засега само за екипажите.

Луфтханза обмисля да вкара наложителните имунизации за екипажите на своите самолети. „ Като оперираща в целия свят самолетна компания ние утвърждаваме концепцията целият ни летателен състав да е имунизиран ", е декларирал пред „ Билд ам Зонтаг " шефът на Надзорния съвет на компанията Детлеф Кайзер. Той е добавил, че полетите до Хонконг са първата дестинация, за която всички екипажи би трябвало наложително да са имунизирани, защото това е едно от изискванията на хонконгските управляващи за влизане в страната. От Луфтханза чакат скоро сходна мярка да вкарат да вземем за пример в Канада и Съединени американски щати.

Не е единствено Луфтханза

Швейцарската дъщерна компания на Луфтханза – Swiss – ще освобождава от работа водачите, които отхвърлят да се имунизират. Швейцарската самолетна компания вкара условието за екипажите на самолетите си още през август, а на 1 декември изтича срокът, след който целият летателен състав би трябвало да е изцяло имунизиран. Който не дава отговор на изискването, може да чака да бъде освободен от работа още в края на януари 2022 година, се споделя в известието. Също и унгарската нискотарифна компания Wizz Air ще употребява след 1 декември 2021 единствено изцяло имунизирани екипажи – по всички дестинации.

Американската самолетна компания United Airlines пък задължава целия си личен състав – летателен и наземен – да е изцяло имунизиран. Над 96 % от всичките 67 хиляди нейни сътрудници към този момент отговорят на това изискване, заяви шефът на компанията Скот Кърби. А към 600 души които отхвърлят да си слагат ваксина, ще бъдат освободени, безапелационен е той. Преди това американският президент Джо Байдън разгласи, че от 8 декември държавни поръчки ще могат да се разпореждат единствено на компании с изцяло имунизиран състав. И редица самолетни компании се притесняват, че могат да бъдат наранени от това. На този декор още три американски самолетни компании – American Airlines, Alaska Airlines и Jet Blue – оповестиха в края на предходната седмица, че чакат от всички свои чиновници да се имунизирани, оповестиха по едно и също време „ Ню Йорк Таймс " и „ Уолстрийт Джърнъл ". Двете издания се позоваха на писма, разпратени до всички чиновници.

В Нова Зеландия задължават и пасажерите

От 1 февруари 2022 година пък новозеландската самолетна компания Air New Zealand ще качва на самолетите си по интернационалните дестинации единствено имунизирани пасажери. „ Това е новата действителност при задграничните пътувания. И без това доста страни към този момент не позволяват неимунизирани пасажери ", аргументира се шефът на новозеландския авиопревозвач Грег Форън. Нова Зеландия се изолира в пандемията съвсем изцяло от останалия свят – от март 2020 година границите на страната са затворени. С помощта на съответни ограничения страната се надява от началото на идната година още веднъж да се отвори за света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР