Lufthansa отменя поне 414 полета във вторник заради стачка на

...
Lufthansa отменя поне 414 полета във вторник заради стачка на
Коментари Харесай

Стачка затваря летищата във Франкфурт и Мюнхен във вторник

Lufthansa анулира най-малко 414 полета във вторник поради стачка на осем немски летища, в това число във Франкфурт и Мюнехн, оповестиха оттова.

Сред анулираните полети има и такива от и до летище " София " в България. Стачката стартира в 1 часа българско време през нощта на 15 януари и ще продължи до 8 часа вечерта на същия ден. В този времеви откъслек има три кацащи полета на компания - два от Мюнхен и един от Франкфурт, както и пет излитащи към София - три от Мюнхен и два от Франкфурт.

Общо 386 европейски полета са анулирани, както и 28 интерконтинентални.

Стачката ще засегне и Хамбург, Ханове, Бремен, Дрезден, Лайпциг и Ерфурт. Тя е дело на синдиката Ver.di, който упорства за по-високи заплати на чиновниците, които дават отговор за сигурността и защитата.

" Тъй като работодателите не демонстрират предпочитание за по-добри условия, удължаването на предупредителните стачки е неотложно ", споделя Уте Кител, член на борда на синдиката. Следващи диалози ще има на 23 януари.

Lufthansa към този момент съобщи, че пасажерите, които имат билети за 15 януари, могат да ги заменят гратис с такива с дати до 20 януари.

Засегнати ще бъдат и пасажерите на други самолетни компании, в това число Air Canada, Ethiopian Airlines, Scandinavian Airlines, TAP Portugal и United Airlines./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР