Лудвиг Карл е затворен в дома си, докато неговият бизнес

...
Лудвиг Карл е затворен в дома си, докато неговият бизнес
Коментари Харесай

Богаташите по света отчаяно търсят злато. Но няма кой да им го достави

Лудвиг Карл е затворен в дома си, до момента в който неговият бизнес претърпява същински взрив. Той е член на борда на компанията Swiss Gold Safe, която ръководи трезори в швейцарските Алпи. Там се съхранява благосъстоянието на задгранични милионери и милиардери, до момента в който обстановката с ковид в Европа се утежнява, споделя Bloomberg.

Обикновено компанията е медиатор за клиентите си и им оказва помощ да купуват злато. Но това сега не е по този начин, защото швейцарското държавно управление наложи строги ограничавания на локалния бизнес, а това прави все по-трудно за заможните клиенти да се снабдят със скъпоценния метал.

" Това, което се случва сега, е безспорна полуда ", споделя Карл. " Сега, в случай че някой желае да купи злато, им поисквам триумф да съумеят да намерят такова. Повечето от търговците на кюлчета не работят ", изяснява той.

Индустрията за преправка на злато в Швейцария, която е значим интернационален хъб за обезпечаване на златни кюлчета и монети, значително остава блокирана поради пандемията. В допълнение спрените полети вършат невъзможни доставките на скъпоценния метал по света и поради това фирмите, добиващи го, са спрели активността си, макар повишеното търсене.

" Цялата верига за доставки е все по-затруднена ", споделя Дебора Томсън, която е шеф интернационалните продажби в IBV International Vaults, която предлага варианти за запазване на злато в международен мащаб. " Последният път, когато съм виждала сходен безпорядък на пазара, беше след 11 септември ", спомня си тя.

На фона на поскъпващото злато, което през тази седмица се търгува на равнище от към 1617 $ за тройунция, три от най-големите рафинерии в света - Valcambi, Argor-Heraeus и MKS PAMP group, основани в Швейцария на границата н Италия, към момента остават затворени. " Ние към момента продаваме, само че към този момент се постанова да отлагаме доставките ", изяснява Томпсън. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР