Лудогорец завърши 0:0 при гостуването си словенския шампион Мура в

...
Лудогорец завърши 0:0 при гостуването си словенския шампион Мура в
Коментари Харесай

Лудогорец остана с празни ръце срещу Мура, греда спаси орлите в края |

Лудогорец приключи 0:0 при гостуването си словенския първенец Мура в първи мач от втория квалификационен кръг в Шампионската лига. Реваншът е след седмица в Разград.

Шампионите на България стартираха чудесно дуела, като пресираха надълбоко в половината на словенците и затрудняваха изнасянето на топката от играчите на Мура. В шестата минута Кирил Десподов направи добър пробив отляво, само че бе блокиран от Коутер. Четири минути по-късно Десподов бе фаулиран, а при осъществяването на свободния удар бранител на Мура почисти в корнер, с който отбраната на словенците също се оправи. Като цяло отборът на Мура бе добре групиран в половината си и несъмнено залагаше на сигурността.

Опасенията на Валдас Дамбраускас, че словенците няма да оставят такива свободни пространства, както ЦСКА в дуела за Суперкупата няколко дни по-рано, се оправдаха.

Българският първенец имаше преимущество във владеенето на топката в началните минути, а и през цялото първо полувреме, само че без да успее да сътвори нещо по-опасно пред вратата на Обрадович. В 20-ата минута Сотириу стреля от отдалеченост, само че ударът му бе блокиран и се стигна до корнер. Десподов центрира към далечната греда, само че топката бе отклонена от защитник на Мура.

Постепенно словенците съумяха да излязат по-напред, само че разградчани продължиха да са доста по-активният отбор на терена. В 32-ата минута Клепач излезе на стрелкова позиция и насочи удар по посока вратата на Кахлина, само че стражът на Лудогорец съумя да избие в корнер. При ответната офанзива Каули Оливейра стреля от отдалеченост, само че над вратата.

В 36-ата минута Икоко получи пас от Гонсалвеш, само че и неговият удар мина над вратата.

В 44-ата минута пред Сотириу се откри отлична обстановка. Той получи в наказателното поле от Десподов, само че не съумя да засече топката във вратата на Обрадович.

Второто полувреме стартира радикално друго. Домакините от Мура действаха доста по-агресивно и ясно обявиха желанията да бъдат равностойни на „ орлите “. В 50-ата минута на Кристиан Кахлина му се наложи да се намесва след удар на Бобичанец. Този напор на домакините обаче продължи десетина минути и след това мачът  влезе в руслото от първото полувреме.

До края на мача Лудогорец заграждаше домакините в полето им. Имаше няколко положителни центрирания към резервата Вандерсон, както и няколко рискови корнера пред вратата на Мура. Удар на Ману даже облиза гредата в 78-ата минута. В 84-ата минута обаче и играчите на Лудогорец изтръпнаха, когато капитанът на Мура Жига Коус също удари греда.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР