Лудогорец загуби с 1:2 домакинството си на Истанбул Башакшехир от

...
Лудогорец загуби с 1:2 домакинството си на Истанбул Башакшехир от
Коментари Харесай

Лудогорец се скъса да пропуска и остана с празни ръце

Лудогорец загуби с 1:2 семейството си на Истанбул Башакшехир от Група " C " на Лига Европа. В другата среща Брага завоюва с 3:1 против Хофенхайм и си подсигурява първото място в крайното класиране, събирайки 10 точки. Кръг преди края Лудогорец е втори с 8, на третата позиция е Истанбул Башакшехир с 5, а Хофе има 4. 

Кой ще е вторият тим, който ще се класира на 1/16-финалите - ще стане ясно на 7 декември. Тогава Лудогорец гостува в Германия, като и тъждество устройва " орлите " да завършат втори в групата.

Резултатът на мача в Разград довечера откри Един Вишча в 20-ата минута, Керим Фрай удвои в 28-ата. Гостите бяха много дейни през първата част, само че след почивката избраниците на Димитър Димитров - Херо играха доста мощно, изключително в последния половин час. В 65-ата минута Марселиньо понижи на 1:2, разписвайки се с глава след центриране на Върджил Мисиджан, а от този миг до края " орлите " упражниха масиран натист и пропиляха най-малко пет действителни голови обстановки. На няколко пъти и вратарят Мерт Гюнок отчая футболистите на българския първенец с отличните си намеси. 





Най-фрапантният пропуск за Лудогорец пък беше изработен от Вандерсон, който в 47-ата можеше да понижи резултата. Бразилецът направи двойно подаване с резервата Клаудиу Кешерю, появил се в игра при започване на второто полувреме. Румънецът върна топката за Вандерсон пред голлинията, той обаче не съумя да я насочи във вратата и пропусна от близко. 

За гостуването в Разград треньорът на Истанбул Башакшехир Абдула Авджъ беше направил цели шест промени в титулярния състав в съпоставяне гръмката победа на отбора му отпреди няколко дни с 5:1 над Галатасарай. За Лудогорец пък на пейката още веднъж остана Светослав Дяков, който не взе присъединяване в мача. Марселиньо и Мисиджан бяха най-активният в редиците на " орлите " в този дуел, до момента в който Джоди Лукоки бе много въздържан и разумно бе сменен с Кешерю още при започване на второто полувреме.

Важни намеси в заключителните минути имаше и Ренан дос Сантос. Стражът на Лудогорец опази вратата си в три напечени обстановки, само че в последна сметка " орлите " записаха първа загуба в Лига Европа този сезон. Сега за отбора на Херо следва значимо посещение на Хофенхайм на 7 декември по пътя към заветната цел - класиране на 1/16-финалите.

БЛИЦ показва всичко за българското присъединяване в Европа
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА 

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна стратегия

ЛУДОГОРЕЦ - ИСТАНБУЛ БАШАКШЕХИР 1:2
0:1 Един Вишча (20), 0:2 Керим Фрай (28), 1:2 Марселиньо (65)

Мачът по минути с БЛИЦ
1 - Начало на срещата.
9   Първа сериозна заплаха в мача. Единч бе изтърван от защитата на Лудогорец и от близко засече с глава центрираната топка, за шанс право в обсега на Ренан, който избави.
19  Козмин Моци прати топката в мрежата на гостите, само че попадението вярно не беше зачетено поради засада. Защитникът на домакините беше зад защитата на гостите след центриране от фаул на Вандерсон.
20   ГОЛ! Истанбул Башакшехир открива резултата - 0:1! Точен е Един Вишча, който наказа Ренан след чудесно извеждащо подаване на Керим Фрай. 
28    ГОЛ! Гостите още веднъж бележат - 0:2! Керим Фрай напредна по лявото крило и стига съвсем до аутлинията, след което навлезе във вътрешността към границата на наказателното поле, откъдето стреля, топката рикошира в крайници на Игор Пластун и подлъга Ренан, попадайки във вратата му.  
37 - Сисиньо нанесе мощен удар, Кайсара съумя да почисти. Топката попадна в Марселиньо, който стреля от въздуха, само че около втатата на Истанбул Башакшехир. 
43   Първи удар в очертанията на вратата на гостите. Анисе стреля от към 20 метра, Мерт Гюнок избави.
45 - Край на първотo полувреме.
-------------------------
46 - Начало на второто полувреме.
46    Херо търси смяна, заменя Лукоки с Клаудиу Кешерю.
47   Вандерсон пропиля отличен късмет! Бразилецът направи двойно подаване с Кешерю, който му върна топката пред голлинията. Вандерсон обаче не съумя да я насочи във вратата на гостите и направи очевиден пропуск от близко. 
65   ГООООЛ! Марселиньо подвига на крайници публиката на " Лудогорец Арена " - 1:2! Мисиджан напредна по дясното крило и сервира топката право на главата на бразилеца, който от близко се разписа. 
67   Смяна за гостите. Наполеони излиза, в игра се появява Марсио Мосоро.
67 - Играчите на Истанбул Башакшехир бъркат при изнасянето на топката, Пластун я лиши и стреля, Гюнок избави.
69 - Удар на Вандерсон излиза в навън. 
70   Горалски стреля от над 20 метра, само че неопределено, топката се озова в Анисе, който я изпрати над напречната греда.
73   Невероятно избавяне на Гюнок, който се намеси уверено и съумя да избие изстрел на Пластун. Топката летеше право в долния десен ъгъл на вратата на гостите.
74   Лудогорец пропусна следващ късмет! При безредие в наказателното поле на турците, Вандерсон стреля, Гюнок се намеси ослепително и мазета топката в корнер. 
78    Ренан на два пъти се намеси уверено след удари на Мосоро, спасявайки ги. При втория от тях играчът на гостите стреля от доста близо, само че стражът на " орлите " съумя да се оправи и да избие топката.
82   Горалски е сменен от Густаво Кампаняро, който е с изрусена коса.
87   Ердинч излиза, Елджеро Елиа към този момент е в игра.
90   Грешка на Пластун, която разреши на Мосоро да му отнеме топката в наказателното поле на " орлите ", Ренан още веднъж е ослепителен и избавя. 
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+4 - Край на мача. Лудогорец загуби с 1:2 от Истанбул Башакшехир.


ЛУДОГОРЕЦ: 33.Ренан дос Сантос, 4.Сисиньо, 30.Кoзмин Моци, 32.Игор Пластун, 6.Натанаел, 44.Яцек Горалски (82   10.Густаво Кампаняро), 12.Абел Анисе, 88.Вандерсон, 84.Марселиньо    , 92.Джоди Лукоки (46   28.Клаудиу Кешерю), 93.Върджил Мисиджан
Резерви: 1.Хорхе Броун, 55.Георги Терзиев, 8.Лукас Саша, 10.Густаво Кампаняро, 18.Светослав Дяков, 28.Клаудиу Кешерю, 37.Жоао Пауло 
Треньор: Димитър Димитров


ИСТАНБУЛ БAШАКШЕХИР: 34.Мерт Гюнок, 80.Жуниор Кайсара, 4.Джоузеф Атамах, 6.Александру Епуреану, 39.Алпарслан Ердем, 17.Ирфан Кахвечъ,  88.Гьокхан Инлер, 7.Един Вишча   (90+2   27.Мануел да Коста), 18.Стефано Наполеони (67   8.Марсио Мосоро), 29.Керим Фрай  , 19.Мевлют Ердинч (87   11.Елджеро Елиа)
Резерви: 1.Волкан Бабаджан, 27.Мануел да Коста, 33.Югюр Учар, 59.Окан Сарачоглу, 8.Марсио Мосоро, 11.Елджеро Елиа
Треньор: Абдула Авджъ

Разград, стадион " Лудогорец Арена "
Съдия: Мирослав Зелинка (Чехия)

Легенда: гол   , автогол   , жълт картон   , втори жълт картон   , червен картон   , смяна   ,  рискова ситуация 


 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР