Лудогорец взе много важна победа с 1:0 над Андерлехт в

...
Лудогорец взе много важна победа с 1:0 над Андерлехт в
Коментари Харесай

"Лудогорец" измъкна труден успех срещу "Андерлехт" в Разград

Лудогорец " взе доста значима победа с 1:0 над " Андерлехт " в първи мач в плейофите на Лигата на конференциите. Българският отбор се наложи над своя белгийски противник в среща, която беше изпълнена с доста нерви и от двете страни.

Единственият гол означи Игор Тиаго, който беше прецизен в деветата минута.

Тимът на Анте Шимунджа не съумя да убеди в дуела и в огромни интервали беше заставен да се пази. Въпреки това българският състав съумя да завоюва и да има задатък преди реванша, който е след седмица в Брюксел.

Победата е първа за " Лудогорец " против тимове от Белгия, откакто дотук 11-кратният първенец беше изгубил два пъти против " Антверп ".

Това е и първи триумф за " Лудогоерц " в елиминационна фаза на европейските клубни шампионати от 2014 година

Началото на срещата с нищо не подсказваше, че " Лудогорец " ще има толкоз огромни проблеми. В първите пет минути българският отбор стигна елементарно до два отлични шанса да поведе, само че Тиаго стреля неопределено. При третата опция, която се откри пред тима бразилският нападател не сгреши.

Кирил Десподов центрира, а от към 10 метра Тиаго беше прецизен с глава - 1:0.


© LAP.BG

Последваха положителни минути за състава, само че след 20-ата " Андерлехт " придвижи играта в предни позиции. До края на първата част гостите действаха на по-високи обороти, само че не съумяха да застрашат съществено вратата на Серджио Падт.

През втората част " Лудогорец " се прибра компактно в своята половина, само че " Андерлехт " задържаше по-трайно топката и имаше своите шансове. При най-хубавият подобен обаче Падт избави самичък против нападател на белгийците.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР