Лудогорец увеличи преднината си пред ЦСКА на шест точки след

...
Лудогорец увеличи преднината си пред ЦСКА на шест точки след
Коментари Харесай

Спорна дузпа спаси "Лудогорец" срещу "Септември"

Лудогорец " усили преднината си пред ЦСКА на шест точки след трагична победа с 1:0 над " Септември ". Шампионите стигнаха до триумфа след доста противоречива дузпа, отсъдена в продължението на срещата. Клаудиу Кешеру вкара от 11-те метра, за нарушаване на Иван Стоянов против Марселиньо.

Седмица, откакто се възползва от неверната стъпка на ЦСКА в шампионата, отборът от Разград беше покрай това да " върне услугата ". Тимът на Димитър Димитров изигра неоснователен мач и действаше като че ли на мощ, без никакво въодушевление и с доста тъга, а това се отрази против един от най-непретенциозните отбори в шампионата.

В Разград първенците пропуснаха с лека ръка половин дузина положения още преди почивката. Марселиньо още в 14-ата минута можеше да открие, само че стреля около вратата. Малко по-късно с пропуск се регистрира и Якуб Шверчок, а Вандерсон не съумя да вкара, останал очи в очи с Валентин Галев.

През втората част Димитър Димитров направи две промени, пускайки Клаудиу Кешеру и Анисе, с вяра отборът му да заиграе по-активно. Това се случи, посредством и на прибирането на " Септември " надълбоко в личната му половина.

Николай Митов групира тима си зад центъра и рядко някой в алено атакуваше вратата на Хорхе Броун. Вместо това непрекъснато имаше дейности в другото наказателно поле, само че и доста пропуски. Те изнервиха Димитров, който непрекъснато размахваше ръце край страничната линия.

 Спорна дузпа избави
© LAP.bg

Кешеру на два пъти имаше отлични благоприятни условия, а в последните 10 минути даже се озова самичък против вратаря Валентин Галев. Топката попадна в румънеца след свободен удар, само че той не съумя да насочи първокласен удар. По-късно повторенията пък демонстрираха, че Кешеру е бил и в състояние на засада.

Положението за " Септември " стана по-тежко в самия край, когато резервата Борис Галчев получи втори жълт картон. Опитният халф влезе в 72-ата минута, само че в границите на едвам осем – сред 79-ата и 87-ата си изкара две предизвестия.

Въпреки това в добавеното време " Септември " можеше да стигне до трите точки, само че ударът на Крис Гади от дребен ъгъл мина настрана от задачата.

Всичко отиваше към тъждество, когато в последните секунди на продължението съдията Волен Чинков даде доста противоречива дузпа за нарушаване на Иван Стоянов против Марселиньо. Защитникът на " Септември " натисна във въздуха бразилеца, само че реферът побърза да уточни бялата точка.

Кешеру беше прецизен с изстрел в центъра на вратата и донесе трите точки на първенците.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР