Лудогорец унизи ЦСКА с 5:0 в мач от първата шестица

...
Лудогорец унизи ЦСКА с 5:0 в мач от първата шестица
Коментари Харесай

Лудогорец унизи слаб ЦСКА

Лудогорец унизи ЦСКА с 5:0 в мач от първата шестица на efbet Лигата. В мач без значение и за двата тима разградчани бяха по-мотивираният състав и реализираха най-убедителната си победа против ЦСКА. Това в действителност е най-голямата загуба за " алените " през 21 век.
Доминик Янков осъществя два гола, а по един път се разписаха Матиас Тисера, Бърнард Текпетей и Иго Тиаго.
Лудогорец към този момент си бе обезпечил купата, до момента в който ЦСКА е втори с четири точки задатък пред третия Ботев Пловдив, който по-рано през днешния ден загуби при визитата на Левски.

Наставникът на " алените " Алън Пардю не можеше да разчита на огромна част от своите титуляри поради травми и санкции и бе заставен да стартира с пробен състав с трима в отбрана. Като титуляри започнаха юношата Росен Божинов, както и Жуниор Нзила, който бе изваден от състава по времето на Стойчо Младенов и има едвам две появявания в състава в самото начало на сезона. Експериментът се оказа извънредно несполучлив, като и Божинов, и Нзила бяха заменени още на почивката. През втората част държанието на ЦСКА не се промени и и " армейците " претърпяха тежко проваляне, което ще удари по самочувствието на отбора преди финала за Купата на България против Левски.
Треньорът на Лудогорец Шимунджа остави на пейката главните си офанзивни играчи Кирил Десподов, Каули и Пиерос Сотириу, само че и без тях разградчани преобладаваха по всички параграфи.
Начало на головата серия сложи Доминик Янков, който се възползва от неверно подаване на Росен Божинов и осъществя за 1:0 в 15-а минута. Втори гол за Лудогорец осъществя Матиас Тисера в 30-а минута, още веднъж след неубедителни изяви на бранителите в алено.

През втората част Лудогорец продължи да господства и вкара още три гола. В 51-а минута Бърнард Текпетей осъществя за 3:0, а пет минути по-късно Доминик Янков осъществя втория си гол с прекрасен диагонален удар.
В 62-а минута на терена за Лудогорец се появи Игор Тиаго, който броени секунди по-късно се разписа за 5:0 с първия си гол за първия състав на разградчани
ЦСКА можеше да вкара почетен гол в последната минута, само че вратарят Серджио Падт избави удар на Маурисио Гарсес.

Лудогорец : Серджио Падт, Антон Недялков (70-Дени Групер), Клод Гонсалвеш, Матиас Тисера (62-Игор Тиаго), Жан Карничник (78-Сисиньо), Мануел Шоу (78-Каули Оливейра), Оливие Вердон, Игор Пластун, Бърнард Текпетей (69-Рик Джонатан), Доминик Янков, Спас Делев

ЦСКА : Димитър Евтимов, Томас Лам, Мено Кох, Росен Божинов (46-Яник-Сони Вилдсхут), Брадли Мазику, Жуниор Нзила (46-Асен Дончев), Маурисио Гарсес, Карло Мухар, Георги Йомов, Йоан Баи, Жорди Кайседо (74-Калоян Кръстев)
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР