Лудогорец срещу Левски. Това е голямото дерби в 12-ия кръг

...
Лудогорец срещу Левски. Това е голямото дерби в 12-ия кръг
Коментари Харесай

Лудогорец е респектиращ, но Левски не се страхува

Лудогорец против Левски. Това е огромното дерби в 12-ия кръг на родното състезание и един от най-чаканите конфликти през сезона. Двата отбора са на първите две места в класирането и това прави мачът посред им още по-голям. В момента разградчани имат точка преднина след серия от 4 победи. “Сините” пък завоюваха последните си три мача, в които позволиха единствено едно попадение.

Лудогорец е в отлична форма и го потвърди през седмицата с безапелационния триумф с 3:0 над Ференцварош в Лига Европа. “Орлите” са водачи в групата си и играят успешно на няколко фронта. Левски обаче не се плаши от класата на противника. Отборът на Петър Хубчев придобива все по-приятен за почитателите си образ и резултатите в последните седмици са обнадеждаващи.

Добрата вест за Лудогорец е, че бранителят Сисиньо е възобновен след контузията, получена в Будапеща. Очаква се той да е титуляр тази вечер. От първата минута ще стартира и героят против Ференцварош Рафаел Форстър. Другите бранители в състава на Станислав Генчев ще са Драгош Григоре и Антон Недялков. Пред тях ще работят Анисе Абел и Стефан Баджи, а бразилското трио Жоржиньо, Марселиньо и Вандерсон ще зарежда с пасове головата машина Клаудиу Кешеру.

Левски ще играе по-прибрано и ще разчита на бързината на нападателите си. Тримата основи офанзивни футболисти на “сините” - Станислав Иванов, Найджъл Робърта и Паулиньо имат общо 16 гола, което загатва за неизменност. Хубчев ще заложи на изпитаната двойка отбранителни халфове Кали Тиам и Мартин Райнов, а малко пред тях ще работи Филише Нашименто. Защитата пред вратаря Милан Миятович ще образуват Живко Миланов, Янис Каргас, Холмар Ейолфсон и Иван Горанов.

Левски няма нито една победа в последните си 10 гостувания на Лудогорец. Разградчани и сега имат най-стабилната отбрана в шампионата с едвам 4 инкасирани попадения. Те ще се опитат да продължат серията си без позволен гол на личен терен от старта на шампионата.

Общо в елита двата тима са се срещали 26 пъти, като салдото е 16 победи за Лудогорец, 6 равенства и единствено 4 триумфа за Левски. В Разград “сините” са печелили един път.

efbet Лига - 12-и кръг:

ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ

Вероятни сформира:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): П. Илиев; Сисиньо, Григоре, Форстър, Недялков; Анисе, Баджи; Жоржиньо, Марселиньо, Вандерсон; Кешерю
Старши треньор: С. Генчев
ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Миятович; Ж. Миланов, Каргас, Ейолфсон, И. Горанов; Райнов, Тиам; С. Иванов, Нашименто, Паулиньо; Робърта
Старши треньор: П. Хубчев

СЪДИЯ: Георги Кабаков
СТАДИОН: “Лудогорец Арена”
НАЧАЛО: 20:15 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК efbet Лига 12 кръг, неделя 6 октомври  Лудогорец 20:15предстои  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР