Лудогорец спечели за трети път в историята си , след

...
Лудогорец спечели за трети път в историята си , след
Коментари Харесай

"Лудогорец" пречупи "ЦСКА 1948" и спечели за трети път Купата на България

Лудогорец " завоюва за трети път в историята си, откакто победи " ЦСКА 1948 " с 3:1 в мача за трофея. Срещата се игра на Националния стадион " Васил Левски " пред към 1000 души.

Кайо Видал беше с огромна заслуга за трофея, откакто вкара в осмата и 43-ата минута. Лидерът на " ЦСКА 1948 " Ивайло Чочев понижи в 59-ата минута, само че с попадение на Матиас Тисера седем минути преди края отборът от Разград си обезпечи купата.

" Лудогорец " взима трофей единствено няколко месеца след завръщането на на треньорския пост. Именно той донесе първата купа на тима през 2012 година, когато беше извоювана и купата. Втората и последна до момента купа беше извоювана през 2014 година, когато отпред на " Лудогорец " беше Стойчо Стоев.

Отборът от Разград има и един изгубен край през сезон 2016-17.

За " ЦСКА 1948 " това беше в историята на клуба.

Срещата стартира доста по-добре за " Лудогорец ", който имаше редица положения, а в осмата минута съумя да открие. Кирил Десподов центрира отдясно, вратарят на " ЦСКА 1948 " Даниел Наумов излезе, само че не почисти добре топката и я прати на крайници на Видал, който без проблем откри.

По-добрата игра на първенците продължи, които можеха да водят и по-убедително. Това се случи чак в 43-ата минута, когато още веднъж Видал беше прецизен. Преди това гол на Спас Делев беше анулиран.

Ситуацията беше противоречива, защото Игор Тиаго лежеше за малко и футболистите в зелено желаеха играта да бъде спряна. След това бразилецът се изправи и офанзивата продължи, а от нея Десподов подаде на Видал, с цел да може фланговият състезател да вкара.


© LAP.BG

След паузата " Лудогорец " смъкна темпото и " ЦСКА 1948 " стартира да работи по-настоятелно. В 59-ата минута Чочев понижи след груба неточност на футболистите в зелено. Това съответства и с няколко промени в тима на Ивайло Петев.

Малко по-късно и гол на Елитон Джордж беше анулиран поради засада.

Все отново първенците вкараха трето попадение, с което си подсигуряваха и триумфа. Матиас Тисера осъществя в 83-ата минута, само че трябваше дълго да се чака обзор на обстановката с VAR.

Двата тима ще се срещнат и в неделя в мач от 33-тия кръг в шампионата.


© LAP.BG
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР