Лудогорец спечели с 1:0 при визитата си на Левски в

...
Лудогорец спечели с 1:0 при визитата си на Левски в
Коментари Харесай

Лудогорец прекърши Левски с фамозен гол

Лудогорец завоюва с 1:0 при визитата си на Левски в дербито от 29-ия кръг на Първа лига след свръхестествен гол от корнер на Клаудиу Кешеру (83) и направи нова решителна крачка към купата, написа blitz.bg. Вратарят на домакините Божидар Митрев избави дузпа в 52-ата минута на румънеца, само че малко преди края той и съотборниците му капитулираха след прелестното осъществяване на топнападателя на разградчани.

„ Сините “ продължиха серията си на четири следващи загуби и общо пет срещи без победа в елита. „ Орлите “ от своя страна са в невероятна поредност от 11 поредни триумфа в шампионата.

Първото полувреме стартира с положения за гостите и приключи с такива пред тяхната врата. Още в 7-ата минута Митрев направи две блестящи спасявания след следващи удари на Марселиньо. Минута по-късно Лукас Саша насочи удар с глава, само че топката мина над вратата. Последваха несполучливи опити на Мисиджан и Натанаел да поразят вратата на Митрев.

Първата по-сериозна опция за Левски бе едвам в 28-ата минута, когато Нашименто центрира от фаул, само че играчите в наказателното поле на Лудогорец се разминаха и Ренан хвана безпроблемно топката. В 34-ата минута Прохазка центрира отляво, Паулиньо на далечната греда смъкна към Костов, който опита задна ножица, а Ренан се намеси уверено. Четири минути по-късно Яблонски стреля от воле от дъгата на наказателното поле, само че топката прелетя високо над вратата. Това бе и последната по-интересна обстановка за първата част.

Малко след почивката в 50-ата минута първенците получиха право да изпълнят дузпа, откакто Вутов игра с ръка в наказателното поле при центриране от корнер. Клаудио Кешеру застана зад топката, само че пропусна от бялата точка, откакто Митрев избави.

В 71-ата минута Вутов шутира над вратата от директен свободен удар, а минута по-късно Марселиньо опита неочакван удар от далечна отдалеченост, при който топката мина покрай гредата.

В 82-ата минута Натанаел насочи удар от фаул, отсъден за нарушаване против Мисиджан, само че топката рикошира в Нашименто и излезе в корнер. При осъществяването му Клаудиу Кешеру прати топката непосредствено във вратата на Митрев, откакто преди този момент не съумя да го направи от дузпа.

До края на мача "орлите " запазиха преднината и с 69 точки остават безапелационни водачи, имайки 6 задатък пред ЦСКА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР