Лудогорец спечели последната си контролна среща за зимата като победи

...
Лудогорец спечели последната си контролна среща за зимата като победи
Коментари Харесай

"Лудогорец" завърши зимната си подготовка с победа над руснаци

Лудогорец " завоюва последната си контролна среща за зимата като победи съветския отбор " Арсенал " (Тула) с 1:0. Единственото попадение означи новото попълнение на първенците Якуб Шверчок, който се разписа за четвърти път след прехвърлянето си в Разград.

Димитър Димитров заложи на състав, доста непосредствен до титулярния, който се чака да играе против " Милан " и играта на отбора се получи. През първата част " Лудогорец " игра нападателно и откри в 27-ата минута. Мисиджан направи двойно подаване с Марселиньо, излезе самичък против вратаря, само че ударът му беше блокиран. Наблизо обаче беше Шверчок, който изпревари двама бранители на руснаците и се разписа.

Последваха мощни минути за българския отбор, само че Шверчок и Лукоки се регистрираха с пропуски. Едва в края на първата част и вратарят на първенците Хорхе Броун трябваше да се намесва, като предотврати сигурен гол.

През втората част най-хубавото състояние пропусна Лукоки.

End of the game. Victory for Ludogorets with 1:0.#ludogoretspic.twitter.com/H4zmJtHVfg
— PFC Ludogorets 1945 (@Ludogorets1945) February 3, 2018

Успехът над руснаците е пети за " Лудогорец " по време на зимната подготовка. Преди това българският отличник победи " Ботошани ", " Университатя " и " Иртиш " с 2:0, и " Балтика " с 3:1, тъждество с " Шахтьор " (Донецк) 2:2 и загуба от " Кайрат " 2:3.

За отбора от Разград предстоят два мача с " Милан " от 1/16-финалите на Лига Европа. Първият дуел е на 15 февруари в Разград.

" Мачът беше открит, с положения и пред двете порти. Мисля, че инспекцията беше потребна и за двата тима, " Арсенал " е добър тим, играе сполучливо в Премиер лигата на Русия. Проблемът ни към този момент е в реализацията на ситуациите, имам грешки пред вратата на съперника ", сподели Димитров след дуела.

Той разказа грешките в отбрана като естествени и отдаде рисковите положения за " Арсенал " най-много на умората в играчите на " Лудогорец ".

" Резултатите в контролите не са значими, само че в този момент към този момент ще гледаме резултатите, тъй като идват мачовете с " Милан ". Винаги съм бил оптимист, тъй че ни остават още две седмици да се подготвим за срещите ", добави треньорът на " Лудогорец ".

Димитров стимулира решението си да остави Жоао Пауло отвън картотекираните за мачовете с " Милан ", поради прехвърлянето на Шверчок. " Трябваше да вземем решение, на Пауло му дадох задоволително шансове през есента ".

За " Арсенал " игра някогашният футболист на " Лудогорец " Михаил Александров, който влезе след почивката. " Имаше някакви сантименти, което е обикновено, само че въпреки всичко приказваме за другарска среща. Пожелавам триумф на тима против " Милан " и имам вяра, че имат сили да продължат ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР