Лудогорец се наложи с 4:2 над Ботев Пловдив в здрав

...
Лудогорец се наложи с 4:2 над Ботев Пловдив в здрав
Коментари Харесай

Лудогорец отстреля с четири куршума борбените канарчета

Лудогорец се наложи с 4:2 над Ботев Пловдив в здрав мач от 31-ия кръг на Първа лига (Първа осмица). На базата в Коматево домакините се бореха гневно, с цел да измъкнат най-малко точка от българските първенци, като съумяха първи да поведат в резултата, а по-късно да изравнят за 2:2. Те удържаха фронта дълго време, само че в последна сметка разградчани сполучливо не престават похода си към отбраната на купата.

"Жълто-черните " откриха резултата единствено 4 минути след даването на първия съдийски сигнал. Попадението пък бе дело на Диого Кампос след центриране от фаул на Тодор Неделев. Вандерсон изравни за "орлите " в 23-ата, а Клауиду Кешеру даде задатък на разградчани в 29-ата. Милко Георгиев пък възобнови равенството, разписвайки се в 41-ата минута на срещата. В 72-ата минута Игор Пластун се трансформира в воин за разградчани, откакто осъществя с глава за 3:2. Якуб Швиерчок пък повиши за 4:2 единствено 6 минути по-късно.

Така отборът на Димитър Димитров остава водач в класирането с актив от 79 точки. По този метод разградчани дръпнаха с 9 точки на втория ЦСКА, който в 20:00 часа приема Берое. Ботев пък е пети с 47 точки.

Макар разградчани да влязоха много нападателно в мача, “канарчетата” откриха резултата едвам 4 минути след началния съдийски сигнал. Диого Кампос даде задатък на "канарчетата " след центриране на Тодор Неделев от фаул. Бразилецът се измъкна от отбраната на "орлите ", след което от близко съумя да мушне топката във вратата на Броун за 1:0.



В 10-ата минута “жълто-черните” проведоха нова бърза офанзива, при която шут от отдалеченост на Густаво Афонсо не попадна в очертанията на вратата.

Домакините продължиха с опитите да удвоят резултата. Фелипе Бризола съумя да отмъкне топката в центъра на Горалски и да напредне към наказателното поле. Футболистът на "жълто-черните " насочи удар от границата на наказателното поле, само че топката мина настрана от вратата.

Последва бърз отговор от страна на “орлите” като Якуб Швиерчок бе оставен непокрит в наказателното поле и засече с глава центриране на Мисиджан, само че право в ръцете на Кайзер.

В 20-ата минута Вандерсон се озова на отлична позиция за пукотевица и реши да опитва рефлексите на Кайзер. Стражът обаче съумя да избие в корнер.

Все отново високата преса на “орлите” даде резултат в 23-ата минута. След неточност при изнасянето на топката, кълбото попадна в Швиерчок, който проби в наказателното поле и пусна вдясно към нахлулия в наказателното поле Вандерсон. Бразилецът пък невъзмутимо прати топката в мрежата на Кайзер.



Разградчани стигнаха до обрата единствено 6 минути по-късно. Мисиджан центрира отляво в наказателното поле, там Клаудиу Кешеру бе оставен изцяло непокрит и атрактивно с глава прати топката във вратата на Кайзер за 2:1. Това попадение е под номер 29 за руменъца, с което излезе отпред в голмайсторската листа пред Фернандо Каранга.



“Канарчетата” обаче гневно влязоха в търсене на изравнителното попадение и в последна сметка се добраха до него. В 41-ата минута Густаво Афонсо напредна отдясно, преодоля Георги Терзиев и центрира към точката на дузпата. Там Диого Кампос отклони с пета към Милко Георгиев, който от близко нямаше по какъв начин да сбърка на празна врата - 2:2. Това е първо попадение за 19-годишния футболист на "жълто-черните " в професионалната му кариера. В зародиша на офанзивата разградчани претендираха за нарушаване на Густаво против Натанаел, което не бе маркирано. Преценете сами имаше ли нарушаване на Густаво:



Втората част стартира с заплаха пред вратата на домакините. Лукас Саша центрира в наказателното поле, Швиерчок засече, само че не съумя да насочи добре и топката мина над гредата.

В 50-ата минута Тодор Неделев шутира в придвижване от дъгата, само че топката мина над гредата.

В 62-ата Швиерчок изрази искания за игра с ръка на футболист на Ботев в наказателното поле, основният рефер Волен Чинков обаче не е видял непозволени дейности и остави играта да продължи.

Две минути по-късно Натанаел проби отляво и изведе Якуб Швиерчок зад защитата на Ботев. Нападателят на "орлите " пък без да се поколебае разстреля вратата на Кайзер, само че основният арбитър Волен Чинков отсъди засада. Видеоповторенията демонстрираха, че решението на арбитъра е вярно.

В 70-ата минута Швиерчкок бе изведен самичък против вратаря на "канарчетата " Даниел Кайзер. Той съумя да го преодолее, само че Димитър Пиргов с брилянтни дейности в отбрана постави завършек на заплахата пред вратата на домакините.

Две минути по-късно обаче Пластун изведе разградчани напред в резултата. Димитър Пиргов увисна, прицентрирана топка от корнер, а Игор Пластун се възползва и заби топката с глава в мрежата на Кайзер.

Очаквайте детайлности!

Ботев Пд се намира в серия от 4 следващи загуби от лудогорци в шампионата, при които обаче непроменяемо се разписваше по един път, като даже на 2 пъти в интервала повеждаше в резултата – при 1:4 на 6 август 2016 година и при 1:2 на 18 септември 2017 година

Лудогорец е в серия от 5 следващи победи като посетител в шампионата, като единственият хазаин, съумял да означи гол във вратата на водача в този интервал бе тъкмо Ботев Пд – при загубата си с 1:3 на 27 февруари т.г. посредством Диого Кампос.

Треньорът на "орлите " Димитър Димитров няма проблеми с контузени и осъдени футболисти футболисти.

"Жълто-черните " пък на процедура няма защо да се борят в шампионата, защото са твърдо на петата позиция с 46 точки. Наставникът Николай Киров е решил да резервира Пламен Димов, Дуде Ндонгала и Серкан Юсейн, които висят с картони за реванша против Славия от полуфиналите на Купата на България. Аут заради санкции против Лудогорец са Лъчезар Балтанов и Йордан Минев.

Ботев: 22. Кайзер, 28. Филипов, 18. Терзиев, 3. Пиргов, 24. Марин, 6. Алваро, 7. Бризола, 8. Неделев, 9. Гомес, 26. Георгиев, 93. Зауербег

Лудогорец: 1. Браун, 6. Натанаел, 8. Лукас Саша, 5. Терзиев, 32. Пластин, 10. Кампаняро, 44. Горалски, 28. Кешерю, 70. Швиерчок, 93. Мисиджан, 88. Вандерсон
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР