Лудогорец се наложи с 1:0 над Левски на Герена в

...
Лудогорец се наложи с 1:0 над Левски на Герена в
Коментари Харесай

Лудогорец издържа с усилия теста на Герена

" Лудогорец " се наложи с 1:0 над " Левски " на " Герена " в един от основните мачове на 12-ия кръг в Първа лига. Руан Секо осъществя победния гол с удар от дребен ъгъл в 25-ата минута.

Двубоят бе оспорван и забавен, само че и белязан от очевидни съдийски неточности на Георги Гинчев, който в 63-тата минута можеше (и трябваше) да изгони Руан Секо - най-малкото с жълт картон, който щеше да е втори. Нападателят влезе с бутоните в краката на вратаря Пламен Андреев.

Генчев пожали за картони и " сини " - такива си заслужиха Андриян Краев (за удар в главата на противник с рака при единоборство) и на Уелтън, спрял офанзива на " орлите ". Бразилецът би пропуснал идващия мач на отбора си, който е идната събота против ЦСКА-София. 

" Левски " стартира по-агресивно мача с концепцията да се надиграва със противника си - както нормално. 

Първите искри на раздразнителност породиха с 12-ата минута, когато капитанът на гостите Бърнард Текпетей имаше конфликт с Краев, а Якуб Пьотровски избута Цунами. В идната минута Жереми Петрис нахлу мощно в наказателното поле на отбора от Разград отдясно и падна след прикосновение със Сон, само че съдията Гинчев реши, че няма нарушаване и сподели жълт картон на французина за оборване на решението му.  

" Лудогорец " съумя да излезе напред в резултата при първата си по-опасна офанзива.

След попадението играта на домакините се разстрои, а " зелените " започнаха да действат с по-голямо самочувствие. В 35-ата минута Текпетей съумя да стреля с глава след центриране от свободен удар, само че прати топката високо над вратата. В 39-ата минута националът Иван Йорданов стреля рисково с левия крайник от директен свободен удар, като топката мина близо един от ъглите на вратата.

В 41-вата минута Уелтън съумя да се пребори за топката пред наказателното поле и нанесе прецизен удар в долния ляв ъгъл, като вратарят Пат изби топката в корнер.  

В 59-ата Ел Джемили центрира остро по земя отдясно, а Рикардиньо засече топката, която се отби в левия дирек на вратата гостите и излезе в навън. Малко по-късно съдията Георги Гинчев не се престраши да покаже втори жълт картон на Руан Секо.

В 74-ата минута Фон Витри насочи мощен шут, който бе боксиран от Андреев в корнер. Малко по-късно Ван дер Каап сбърка, а Руан Секо се опита да промуши топката сред краката на Андреев, като Кордоба съумя да почисти пред голлинията.

В края на мача " Левски " опита бурен напън, който докара до няколко разбърквания и слаби удари, които не трансформираха резултата.

" Сините " позволиха трета загуба в шампионата и са на четвърто място с 22 точки. " Лудогорец " е на шеста позиция с две по-малко, само че и с отсрочен мач.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР