Лудогорец се наложи над Арда с 2:0 в последния мач

...
Лудогорец се наложи над Арда с 2:0 в последния мач
Коментари Харесай

Лудогорец взе 12-а поредна победа – 2:0 над Арда

Лудогорец се наложи над Арда с 2:0 в последния мач от 29-ия кръг на елита. Головете за първенците вкараха Квадво Дуа и капитанът Якуб Пьотровски през първото полувреме. Арда приключи с човек по-малко поради червен картон на Христо Митев.

Зелените записаха 12-ата поредна победа в елита. Орлите към този момент имат 11 точки задатък пред Черно море и 12 точки пред третия ЦСКА-София. До края остават шест кръга.

Арда стартира по-добре и удари две греди в първите 15 минути. Още в третата минута Борислав Цонев стреля от далечна отдалеченост и удари напречната греда. В 14-ата минута Лъчезар Котев центрира към Станислав Иванов, който уцели дясната греда. Топката стигна до Цонев, който обаче от няколко метра би в навън.

В 28-ата минута Бърнард Текпетей направи първия сериозен пропуск за Лудогорец. Две минути по-късно Рик Джонатан центрира и Квадво Дуа с плонж с глава вкара за 1:0. Малко след това удар на Пьотровски беше избит от голлинията от Милен Стоев. Пьотровски въпреки всичко направи 2:0 в 42-рата минута. Тогава той получи топката от Бърнард Текпетей от тъч и стреля в близкия ъгъл на Анатолий Господинов.

На почивката треньорът на гостите Николай Киров направи две смени, като в игра влязоха Христо Митев и Ел Мами Тетах на местата на Лъчезар Котев и Ебенезер Окезие. Само пет минути по-късно обаче Митев беше изпъден. Той фаулира Текпетей като финален в отбрана и в началото съдията Никола Попов му подвигна жълт картон. След интервенция на ВАР обаче реферът промени решението си и изгони бранителя.

До края Педро Нареси и Кайо Видал пропуснаха да вкарат трети гол за домакините. Станислав Иванов пък пропиля добър късмет да осъществя за Арда.

В идващия кръг Лудогорец гостува на Хебър в Пазарджик. Арда пък посреща ЦСКА-София в третия дебют на. Любопитно е, че той е работил и в отбора от Кърджали.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР