Лудогорец се класира на 1/2-финалите в Купата на България след

...
Лудогорец се класира на 1/2-финалите в Купата на България след
Коментари Харесай

Лудогорец е на 1/2-финал за Купата след обрат над Спартак Варна

Лудогорец се класира на 1/2-финалите в Купата на България след цялостен поврат и победа с 2:1 над Спартак Варна в Разград.

Лудогорец бе по-активният от двата тима в първите минути на срещата. В 10-ата минута Якуб Пьотровски шутира от границата на наказателното му поле, само че ударът му бе блокиран от защитник на Спартак Варна.

Първата по-опасна опция за гостите пристигна в 14-ата минута, когато Родни Антуи отклони за Лерой Микелс, който шутира от чиста позиция, само че Симон прислужник отрази. В ответното нахлуване Игор Тиаго бе открит с дълго подаване в наказателното поле на Спартак. Бразилецът овладя и шутира, само че Иван Дичевски отрази. 

След центриране от страна на Якуб Пьотровски на втора греда в 23-ата минута, Игор Тиаго овладя и шутира. Дичевски обаче бе затворил ъгъла и отрази с крайник.

Родни Антуи напредна по лявото крило на нападението на Спартак в 25-ата минута и комбинира с Александър Белоусов, който се оправи с Франко Русо и излезе на чиста позиция, откакто Нонато не съумя да почисти, а продължи топката за молдовеца, който шутира и невъзмутимо прати топката във вратата на Лудогорец.

Бърнард Текпетей от дясното крило сви топката за Тодор Неделев, който остана самичък към точката за осъществяване на дузпа и стреля, само че около вратата в 28-ата минута.

Нонато изведе Дени Групер по левия фланг в 31-ата минута, а той откри Тодор Неделев, който шутира отблизо разстояние. Футболист на Спартак обаче почисти топката от голлинията.

Якуб Пьотровски лиши топката от Ивей Ромееш в 38-ата минута и центрира в наказателното поле, където Кайо Видал пое топката с тил към вратата, обърна се, шутира и прати топката в долния десен ъгъл на вратата, с цел да възвърне паритета в резултата.

Дени Групер навлезе отляво в наказателното поле на Спартак, след което центрира в 76-ата минута, там Роберто Хименес мазета. Мануел Шоу се възползва от рикошет и с удар от воле в горния десен ъгъл на вратата реализира цялостния поврат за Лудогорец.

Лудогорец - Спартак Варна 2:1

0:1 Александър Белоусов 25`

1:1 Кайо Видал 38`

2:1 Мануел Шоу 76`
Срещата гледайте онлайн тук:

Стартови сформира:

Лудогорец: 12. Симон Слуга – 6. Якуб Пиотровски, 9. Игор Тиаго, 14. Дени Групер, 16. Аслак Фон Витри, 20. Густаво Нонато, 22. Франко Русо, 32. Игор Пластун, 37. Бърнард Текпетей, 77. Кайо Видал, 88. Тодор Неделев

Спартак Варна: 21. Иван Дичевски (К), 14. Ивей Ромееш, 6. Луан Да Силва, 3. Бен Карамоко, 17. Александър Беолусов, 22. Роберто Хименес, 66. Александър Цветков, 8. Ивайло Климентов, 47. Родни Антуи, 12. Евандро, 7. Лерой Микелс
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР