Лудогорец (Разград) завърши 1:1 с полския Заглембе (Люблин) във втората

...
Лудогорец (Разград) завърши 1:1 с полския Заглембе (Люблин) във втората
Коментари Харесай

Лудогорец върти реми с поляци

Лудогорец (Разград) приключи 1:1 с полския Заглембе (Люблин) във втората си контролна среща в Турция. Преди четири дни първенците отстъпиха с 1:2 на немския втородивизионен Хановер 96. Днешният съперник на хората на треньора Анте Шимунджа е на 15-о място в есенния дял на полската Екстракласа.

Полският тим откри резултата още в 1-ата минута, когато Филип Стражински получи топката при неточност в отбраната и без да се бави прониза вратаря Симон Слуга. Последваха мощни минути на разградчани, само че Доминик Янков и Мануел Кафумана Шоу пропуснаха да изравнят. Това обаче направи Бърнард Текпетей 5 минути преди края на първото полувреме.

Жоржиньо догони топката до аутлинията, върна я към Текпетей, който я пое на границата на наказателното поле. След това с второто допиране я прати в мрежата. В последната минута на първата част едвам не стана 1:2, само че новото попълнение Франко Русо предотврати нов гол за Заглембе Любин.

Пет минути след подновяването на мача Кирил Десподов беше изведен на чиста позиция, само че стражът на Заглембе Ясмин Бурич излезе напред, съкрати ъгъла и посрещна топката с тяло. Стражът на поляците още веднъж отхвърли Десподов, който опита за повторно да вкара в 65-ата минута. Но минута по-късно нова офанзива на лудогорци на два пъти можеше да приключи с голов удар, като първо Десподов след пас с пета на Игор Тиаго не съумя, а след него и в удара на Нонато нямаше мощ.

Бартоломей Клудка от Заглембе получи втори жълт картон, трансформирал се в чeрвен в 73-ата минута, поради нарушаване против Игор Тиаго. Но по предварителна сделка вкараха нов футболист и продължиха с 11 на терена. В 75-ата минута Диниш Алмейда можеше да изведе своите напред, само че ударът му с глава беше избавен майсторски от вратаря Ясмин Бурич. Спас Делев с центриране от ляво постави топката върху главата на новия бранител на Лудогорец. До края на мача българският тим владееше повече топката, опита да сътвори положения посредством преса и в един случай се получи, само че не се стигна до решителен удар.

Следващата инспекция на лудогорци е на 25-и януари против сръбския гранд Цървена звезда (Белград).

Състав на Лудогорец: Симон Слуга, Франко Русо, Оливие Вердон, Дени Групер, Аслак декор Витри, Доминик Янков, Педро Нареси, Бърнард Текпетей, Жоржиньо Интима, Матиас Тисера (Серджио Падт, Георги Терзиев, Спас Делев, Игор Пластун, Диниш Алмейда, Антон Недялков, Клод Гонсалвеш, Якуб Пьотровски, Густаво Нонато, Игор Тиаго, Кирил Десподов).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР