Лудогорец разби Ботев Пд с 3:0 в дербито на XXV

...
Лудогорец разби Ботев Пд с 3:0 в дербито на XXV
Коментари Харесай

Лудогорец сгази Ботев Пд

Лудогорец разруши Ботев Пд с 3:0 в дербито на XXV кръг на efbet Лига. Пред 1300 фенове на " Хювефарма Арена " точни бяха единствено чужденци - Бърнард Текпетей (10), Оливие Вердон (19) и Каули Оливейра (57). С този триумф разградчани още веднъж дръпнаха на ЦСКА с 9 т. " Канарите " останаха трети с 43 т. кръг преди края на постоянния сезон. На 1 т. е Черно море, който нощес одобри Ботев Вр.
Ганаецът Текпетей откри със страховит диагонален изстрел с левия крайник. Французинът Вердон удвои от близко с глава. А съвсем четвърт час след началото на втората част бразилецът Каули се отскубна от защитата на Ботев, преодоля вратаря на гостите Георги Аргилашки и оформи класиката.
Треньорът Анте Шимунджа употребява единствено трима българи. Възстановеният от травма Антон Недялков игра цялостен мач, а през второто полувреме се появиха Кирил Десподов (62) и Доминик Янков (74).
Триумфът на Лудогорец е осми следващ против пловдичани. За " орлите " триумфът в шампионата е под №20, като те са с едно тъждество и 4 загуби.
" След паузата за националните тимове не ни беше елементарно. Имахме доста национали и много от тях бяха изтощени, откакто се върнаха. Но за нас беше значимо да стартираме мощно мача и да имаме висок интензитет в играта. Когато имаш толкоз положителни футболисти, е елементарно. Проблемът пред мен е, че всички те желаят да играят. Имаме опция да излизаме с друг състав във всеки мач и това ни дава преимущество. Не е оригиналност, че Лудогорец е мощен тим. За нас обаче е значимо освен да вкарваме разнообразни по тип голове, само че и да останем спокойни, съсредоточени и да упражняваме крепко всеки ден ", разгласи Шимунджа.
" Не считам, че ситуацията е толкоз зле. Загубихме от тим, който е по-добър от нас. Лудогорец стартира мощно мача, създаваха си елементарно положения и след всяка офанзива на нас ни ставаше все по-трудно. Не играхме по този начин, както желаеме, а те печелеха всяко единоборство и проведоха офанзива след офанзива. Всичко свърши при втория гол. Съжалявам за метода, по който ни вкараха за 2:0, тъй като анализирахме тези къси осъществявания на корнер, само че тъкмо по този начин допуснахме да ни вкарат ", съобщи наставникът на Ботев Азрудин Валентич.
В последния кръг от постоянния сезон в събота Лудогорец гостува на Берое, а в неделя Ботев посреща Локо Сф.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР