Лудогорец приема Мидтиланд в последен сблъсък от груповата фаза на

...
Лудогорец приема Мидтиланд в последен сблъсък от груповата фаза на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Лудогорец vs. Мидтиланд 0:0, Шоу щеше да си вкара комичен автогол

Лудогорец приема Мидтиланд в финален конфликт от груповата фаза на Лига Европа и играят в Разград.

Срещата започва с величествен пропуск за гостите от Дания. Густав Исаксен проби през средата, а нито един футболист не понечи да го пресрещне. Халфът разигра вдясно към Жоел Андерсон, а той даде паралелен пас вдясно от вратата на Падт, където безусловно непокрит бе останал Николас Дир. Играчът на Мидтиланд стреля от придвижване, само че не откри вратата на родния първенец и топката отлетя навън. В четвъртата Мануел Кафумана Шоу се завъртя добре в средата край Чарлс и опитва извеждащ пас по земя за Сотириу, само че Далсгоорд постави крайник на пътя на топката и спря заплахата за "орлите ".

След по-малко от пет минути игра още веднъж Исаксен проби отдясно в наказателното поле на Лудогорец и надигра Оливие Вердон, след което даде прелестно центриране за Пьоне Систо. Звездата на Мидтиланд насочи удар от 2 метра, но Сержио Падт направи ужасно избавяне, пращайки топката в ъглов удар. След него датчаните още веднъж насочиха прецизен удар, този път с глава, само че и този път нидерландският пазач на родния тим се оправи. При ответното нахлуване, провело се отдясно, Доминик Янков надигра един на един Паулиньо и центрира меко към Сотириу, само че кипърецът бе блокиран да насочи удар с глава.

В 15-ата Пьоне Систо си освободи място да стреля от дъгата на наказателното поле на Лудогорец, само че Пластун с шпагат блокира топката. При идващото нахлуване пък "орлите " направиха добра композиция посредством Сотириу и Десподов, след което българинът опита да изведе наново кипъреца на стрелкова позиция, само че топката попадна в Йонас Льосъл. В 18-ата направилият до този миг мощен мач за Лудогорец - Доминик Янков, стреля отляво, само че прекомерно едва, с цел да затрудни Льосъл. Секунди по-късно отборът на Лудогорец още веднъж сътвори положително състояние за попадение, а то се откри пред капитана Десподов, който стреля мощно по диагонала, само че стражът на "вълците " се оправи и мазета настрана от вратата си.

В 25-ата минута пък още веднъж Исаксен се прояви с състояние пред българската врата, откакто защитата на "орлите " се оправи с центрирана топка от свободен удар и почисти, само че Искаксен стреля от разстояние. Падт закъсна да реагира по-добре, само че и за негово благополучие кълбото отлетя навън.

Десет преди края на първата част Кирил Десподов изведе влезлия в наказателното поле на Мидтиланд халф на "орлите " Клод Гонсалвеш с прелестен прехвърлящ пас, а португалецът опита прострелно центриране отдясно, само че Льосъл улови топката преди току тя да беше отишла в Сотириу. Осем преди края Паулиньо фаулира Десподов на 20 метра пред вратата на датския първенец. Именно капитанът на разградчани шутира, само че топката се отби в стената на Мидтиланд и излезе в ъглов удар. След него бе насочен удар с глава, само че топката мина паралелно на голлинията на Льосъл.

Второто полувреме на "Хювефарма Арена " стартира с напън на датския отбор, само че до огромни рискове пред вратата на Падт феновете не станаха очевидци. В 57-ата минута от началото на мача Мануел Шоу овладя в половината на Мидтиланд и можеше да пусне извеждащ пас за Сотириу, който "избяга " край Далсгоорд, само че халфът на "орлите " реши да стреля, само че много анемично и Льосъл улови с лекост. След час игра Клод Гонсалвеш се свлече в наказателното поле на Мидтиланд и се хвана за главата след единоборство с Чарлс, само че реферът Щийлер уведоми футболистите, че от ВАР са му индикирали, че играта е била правилна и тя би трябвало да продължи със статично мятане за Лудогорец.

В 64-ата минута Станислав Генчев направи насилствена промяна в своя тим, откакто при един от следващите си спринтове Пиерос Сотириу получи разтежение в лявото бедро и нямаше по какъв начин да продължи, а на негово място се появи Елвис Ману. При идната си офанзива Гонсалвеш насочи удар от сериозна отдалеченост, който отиде навън. Две по-късно Паулиньо опита мощен удар от разстояние, само че неопределено. В 70-ата Евандер се завъртя технично и остави на място двама футболисти на "орлите ", след което комбинира вдясно за Искасен, чието центриране обаче бе обезвредено от Падт.

Четвърт час преди края Серджио Падт направи следващото си повече от съществено избавяне в срещата, откакто Мидтиланд раздаде топката вдясно за Жоел Андерсон, който беше надълбоко в половината на "орлите " и подаде по земя за Евандер. №10 на Мидтиланд не се поколеба да стреля с десния крайник от придвижване, само че Падт с левия си крайник спря топката, а в 77-ата още веднъж Падт отрази удар отдалеко също на Евандер.

Пет минути преди края на мача Мануел Шоу от Лудогорец реши да върне топката обратно по въздух към своя пазач - Падт, само че пресили подаването си, което трансферира нидерландския пазач, само че за благополучие на разградчани топката се отби в напречната греда на Лудогорец. След осъществяването топката бе избита, а Гонсалвеш изведе с пас напред Кирил Десподов, който към този момент бе поизхабил физическия си запас и не съумя да доближи преди Льосъл топката и вратарят на "вълците " я изрита напред. На датчаните им трябваше наложителен триумф и те натиснаха до краен лимит в опит да отбележат гол, а три преди последната минута Исаксен стреля с глава, откакто беше непокрит в наказателното поле на "орлите ", само че направилият страховит мач Падт още веднъж отхвърли Мидтиланд от гола.

LIVE / •

Рефер: Тобиас Щилер (Германия)

Стадион: "Хювефарма Арена ", Разград

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Серджио Падт, 4. Сисиньо
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР