Лудогорец приема Черно море в полуфинален сблъсък от Купата на

...
Лудогорец приема Черно море в полуфинален сблъсък от Купата на
Коментари Харесай

Лудогорец е по-близо до финала, но Черно море няма намерение да се предава

Лудогорец приема Черно море в полуфинален конфликт от Купата на България. Разградчани към този момент са с едната крачка на финала, откакто в първия мач сред двата отбора победиха с 2:1. Срещата в Разград започва през днешния ден от 19:00 часа, а основен арбитър ще бъде Радослав Гидженов.
 Кой, в случай че не той? Вездесъщият Чочев измъкна ЦСКА 1948 от пъкъла и го прати на край за Купата Кой, в случай че не той? Вездесъщият Чочев измъкна ЦСКА 1948 от пъкъла и го прати на край за Купата
Домакините влизат като любимци в днешния конфликт, изключително след успеха в първия дуел. Тогава “орлите ” изоставаха в дуела, само че направиха поврат посредством Нонато и Игор Пластун. На фона на днешната значима среща обаче Лудогорец не би трябвало да губи централизация и в останалите борби от родното състезание. По-късно през седмицата сезонът навлиза в решителната си фаза с плейофните срещи, а “орлите ” водят борба за първото място с ЦСКА - София.

Иначе разградчани се намират в съвършена форма. Те са в серия от 10 следващи победи, като за последно изгубиха на 5 март от Пирин. След това обаче нанизаха осем следващи триумфа в шампионата и два в шампионата за Купата - против двата варненски тима - Спартак и Черно море. За последно Лудогорец завоюва Купата през сезон 2013/2014, а последният им край датира от сезон 2016/2017. Лошата вест за Ивайло Петев е, че днешния конфликт ще пропусне една от звездите на отбора Игор Тиаго. Той е с пет жълти картона на сметката си и няма да може да помогне на своя отбор.
20  Черно море 1:2 Лудогорец
Черно море от своя страна няма какво да губи в тази среща. “Моряците ” към този момент изостават, тъй че те сигурно ще търсят попадение. В тяхна изгода е и това, че правилото за гол на непознат терен отпадна. Така даже минимална победа ще значи, че дуелът ще отиде към продължения. Черно море също към момента има защо да се бори и в шампионата. Момчетата на Илиан Илиев са на 6 точки от третото място, което дава право на бараж за Европа, само че несъмнено по-прекият им път ще бъде през Купата.

В последните си 8 мача “моряците ” имат единствено една загуба - точно от Лудогорец. Последната Купа на тима е от сезон 2014/2015, тъкмо една година след тази на разградчани. Иначе Черно море влиза в този мач, откакто реализира една значима победа в преди няколко дни. “Моряците ” се постановиха с 3:2 над градския противник Спартак (Варна) и са с високо вдигната глава след едно извоювано дерби.

Лудогорец има шест победи над Черно море в последните шест мача против този противник. Преди успеха с 2:1 разградчани се постановиха с 3:2 вкъщи в конфликт от шампионата.

ЛУДОГОРЕЦ - ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни сформира:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Слуга; Терзиев, Вердон, Пластун, Пипа; Нареси, Шоу; Текпетей, Неделев, Делев; Тисера

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Дюлгеров; В. Попов, Ж. Атанасов, Дробаров, А. Василев; Панайотов, Димов; А. Фернандес, Сула, Пашеко; А. Илиев

НАЧАЛО : 19:00 часа 
СТАДИОН : “Хювефарма Арена ”
СЪДИЯ : Радослав Гидженов

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР