Лудогорец постигна важна победа с 2:0 пред собствена публика в

...
Лудогорец постигна важна победа с 2:0 пред собствена публика в
Коментари Харесай

Лудогорец удари ХИК, заслужи пролетни евромачове

Лудогорец реализира значима победа с 2:0 пред лична аудитория в дуел от група " С " на Лига Европа. Успехът обезпечи присъединяване на българския първенец в евротурнирите и следващата година. Ако финишират втори, " орлите " не престават в Лига Европа. При състояние, че са трети, те ще играят в елиминациите на Лигата на конференциите.

Отборът от Разград стартира по-добре, само че не съумя да сътвори чисти голови положения в наказателното поле на съперника.
В 16-ата минута Якуб Пьотровски засече с глава центриране от корнер. На пътя на топката застана Пири Соири, като не се наложи на вратаря Конър Хазард да се намесва. Четири минути по-късно Бърнард Текпетей стреля подло от сериозна отдалеченост, а Хазард съумя да избие в ъглов удар. След осъществяването топката стигна до Антон Недялков и капитанът на Лудогорец шутира около вратата.

В 39-ата минута превъзходството на Лудогорец даде резултат. Рик Джонатън получи на левия фланг и навлезе към наказателното поле, след което с петичка остави топката за Дени Групер. Последва мощен диагонален удар в близкия ъгъл, а Хазард не работи решително и топката влезе за първи път във вратата на ХИК.
В 43-ата минута Каули Оливейра беше изведен на стрелкова позиция, само че шутира неопределено. Веднага по-късно Оливие Вердон направи груба неточност, като не можа да овладее подаване и подари топката на Пири Соири, който комбинира с Малик Абубакари и той стреля с първото допиране. Серджо Падт направи основно избавяне.

След почивката българският първенец продължи да управлява събитията не терена. В 52-ата минута Сантери Хостика се възползва от центриране, само че Сисиньо мазета кълбото пред голлинията.
В 58-ата минута Бърнард Текпетей стреля около вратата на гостите от Хелзинки, 180 секунди по-късно и опит за гол на Каули не попадна в задачата.
В 64-ата Текпетей лиши топката наоколо до централната линия и се озова самичък против вратаря, финтирайки Хазард, след което върна към Рик Джонатан и той елементарно се разписа за 2:0.
Лудогорец продължаваше да владее самодейността и в 77-ата минута резервата Игор Тиаго центрира, а Текпетей стреля от дъгата на наказателното поле, само че Конър Хазард мазета топката.
В спомагателното време попадение на Каули беше анулирано поради засада, а Юка Райтала беше отхвърлен с червен картон.
Успехът действително запази възможностите на Лудогорец да продължи напред в Лига Европа, като " зелените " остават на второ място в групата с актив от 7 точки. Лидерът Бетис е 3 точки повече, до момента в който Рома има 4 пункта. ХИК Хелзинки има единствено една 1 от 4 изиграни срещи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР