Лудогорец постигна много трудна, но много важна победа с 2:1

...
Лудогорец постигна много трудна, но много важна победа с 2:1
Коментари Харесай

Десподов измъкна Лудогорец на Овча купел

Лудогорец реализира доста сложна, само че доста значима победа с 2:1 като посетител на Славия в отсрочен дуел от 5-ия кръг на efbet Лига. По този метод " орлите " събраха 42 т.и към този момент са единствено на 2 зад краткотрайния лидерЦСКА, като имат още един отсрочен мач - против Левски на 1 декември. Така Славия остава на 5-о място с 32 т.
" Орлите " поведоха в 10-ата минута, когато Бърнард Текпетей подаде топката от дясното крило към границата на вратарското поле, откъдето Матиас Тисера засече топката в мрежата. Галин Иванов (49) изравни за Славия след пас на Емил Стоев, финтира Антон Недялков и с удар по земята вкара. " Орлите " стигнаха до втори гол в 83-ата минута, когато Рик Джонатан центрира от лявото крило към Кирил Десподов, който с тяло прати топката в мрежата и по този начин оформи крайния резултат.
Двубоят на стадион " Александър Шаламанов " започва с не изключително високо движение, като Славия се бранеше добре в първите минути.
В 10-ата минута обаче Людовик Соарес сбърка при едно подаване и Лудогорец лиши топката в половината на своя противник. Топката стигна до Бърнард Текпетей, който нахлу в наказателното поле вляво от вратата на Светослав Вуцов. Последва центриране паралелно на голлинията. Пред вратата Матиас Тисера се измъкна от бранител на " белите " и от близко порази вратата на Славия - 1:0 за Лудогорец.
Последваха по-силни минути за първенците, като на Светослав Вуцов му се наложи да избавя подъл удар на Текпетей. Славия отговори с нещо като удар на Кристиан Добрев в 23-ата минута, само че осъществяването на футболиста с №11 бе несполучливо.
Играта остана равностойна, като Лудогорец имаше една концепция повече притежаване на топката.
След половин час игра Тисера бе изведен самичък против Вуцов, само че българският национал избави брилянтно удара на аржентинеца, а страничният арбитър подвигна флага си и даже да бе вкарал, голът на Тисера нямаше да бъде зачетен.
В 42-ата минута играта бе спряна след конфликт сред Тони Тасев и Оливие Вердон, при което футболистът на Славия се свлече на земята и се наложи намесата на медицинския щаб на домакините.
Две минути по-късно Вуцов се намеси добре при удар на Каули, който нахлу в наказателното поле, преодоля Венцислав Керчев, само че не и вратаря зад него.
До края на първата част хората на Анте Шимунджа бяха по-активни, само че не стигнаха до нов гол и по този начин разликата в срещата остана единствено едно попадение.
Славия излезе след почивката решена да стигне до гол и го стори още в 49-ата минута.
Тогава " белите " направиха добра офанзива след неточност на Лудогорец. Топката стигна до Емил Стоев. Той я пусна в наказателното поле, където бе Галин Иванов. Капитанът на " белите " прибра топката пред шпагата на Антон Недялков, настройки си я на левия крайник и с удар по земя изравни. След това Лудогорец се хвърли в офанзива, като Рик Джонатан стреля от дъгата на наказателното поле, само че ударът му рикошира в левия непряк дирек на вратата на Светослав Вуцов.
Положенията обаче следваха едно след друго пред двете порти. Венцислав Керчев стреля рисково в 57-ата минута, само че Серджио Падт избави.
С течение на времето хората на Анте Шимунджа стесниха обръча към вратата на Славия, до момента в който тези на Златомир Загорчич бяха длъжни да се бранят. Славия опитваше да притъпи натиска на съперника си като накъсваше играта.
В 81-ата минута Славия съумя да се измъкне от ноктите на " орлите " и поде контараатака. Мартин Сораков откри Кемело Нгуена, чийто удар обаче бе последна лекомислен и неакуратен.
Две минути по-късно Лудогорец нанесе своя удар. Рик Джонатан получи топката на лявото крило. Бразилецът си я настройки на десния крайник и центрира на далечната греда, където Кирил Десподов постави тялото си на пътя на топката и я засече в мрежата на " белите ".
В 86-ата минута аварийният вратар Георги Петков бе изпъден поради неодобрение от съдията. В идващите минути от Лудогорец започнаха да бавят в опит да запазят задатъка си. В добавеното време хората на Златомир Загорчич обкръжиха вратата на Падт, само че не съумяха да стигнат до гол и по този начин Лудогорец стигна до триумфа.
За разградчани предстоят мачове с Левски, като първият е на 1 декември за състезание на " Хювефарма Арена ", а 3 дни по-късно отново там двата тима ще се срещнат в мач от 1/8-финалите за SESAME Купа на България. Славия пък ще покрещне Ботев Пд за Купата на 3 декември.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР