Лудогорец попада в топ 10 на отборите в Европа, които

...
Лудогорец попада в топ 10 на отборите в Европа, които
Коментари Харесай

"Лудогорец" в топ 10 на Европа по използвани чужденци

" Лудогорец " попада в топ 10 на тимовете в Европа, които употребяват най-вече чужденци. Шампионите разчитат на легионери в 86,7% от времето в мачовете от началото на сезона в родното състезание.

Даннните са от проучване на " Футболната обсерватория " CIES. То обгръща тимовете от водещите 31 шампионата на Стария континент.

Начело в класацията са три тима от Кипър - " Аполон " Лимасол (98,9), " Анортозис " Фамагуста (95,3) и АЕК Ларнака (91,5). След тях е турският " Галатасарай " с 90,6%.

Под чужденци се възприемат всички футболисти, които са артикул на друга футболна асоциация, без значение дали става дума за eвропейски жители или не. Само три от всичките 466 изследвани клуба не са употребявали на терена нито един легионер. Това са украинските " Олександрия " и " Верес " Ривно, както и финландският ХИФК Хелзинки.

Най-много легионери играят в кипърското състезание - 80,2 % от времето, а минимум в Сърбия - едвам 15 %.

От тимовете от топ 5 шампионатите в Европа преди всичко по този индикатор е " Челси " с 90,4 %, а общото класиране на " сините " от Лондон е 5-ото място. Любопитното е, че милиардерите от " Пари Сен Жермен " са чак на 76-а позиция и при тях игровите минути за чужденците са 65,4 %.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР