Лудогорец победи Локомотив (Пловдив) с 1:0 в Разград и стартира

...
Лудогорец победи Локомотив (Пловдив) с 1:0 в Разград и стартира
Коментари Харесай

Стари навици: Неделев се отпуши и наказа Локо Пд

Лудогорец победи Локомотив (Пловдив) с 1:0 в Разград и започва с три точки в плейофите. Успехът на домакините изкова някогашният ас на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев, който наказа противниците си отминалото - от “Лаута ”, със своя първи гол за “зелените ”. Срещата се игра съвсем напълно в половината на Локомотив, като “смърфовете ” имаха едвам един удар по посока на вратата на първенците, против най-малко 25 в актива на противниците им.

Първата опция за гол се откри пред деветката на домакините Игор Тиаго, който потърси далечния ъгъл в петата минута. Илко Пиргов обаче не се затрудни и даже съумя да отклони топката с глава с корнер. След ъгловия удар топката се озова в мрежата на 36-годишния вратар на Локомотив, само че реализаторът Кайо Видал беше в състояние на засада и попадението беше анулирано. Бразилското крило откри вратата на гостите и след няколко минути, само че инспекцията с VAR сподели засада на Игор Тиаго при започване на акцията на първенците. 

В 17-ата минута Нонато опитва рефлекса на Илко Пиргов, само че опитният вратар улови без проблеми изстрела на бразилския халф от междинна отдалеченост. След няколко минути Нонато се размина с хубав гол. Южноамериканецът шутира мощно, само че топката не откри задачата. В 25-ата минута Игор Тиаго можеше да открие резултата от десетина метра пред рамката на " смърфовете ", само че централният нападател на Лудогорец стреля доста неопределено в навън. В 30-ата минута Тодор Неделев се пребори за топката в пеналтерията на Локомотив и нанесе удар към далечния ъгъл, само че Пиргов избави.

В 42-ата минута Игор Тиаго получи подаване в миг, в който беше с тил към вратата на гостите. Бившият нападател на Крузейро задържа за момент топката и я пусна на връхлитащият Тодор Неделев, който нахлу в наказателното поле, преодоля Илко Пиргов и откри мрежата - 1:0 за Лудогорец. Това беше първо попадение за някогашната звезда на Ботев (Пловдив) с екипа на " орлите ".

Второто полувреме стартира с голям пропуск на Игор Тиаго, който от вратарското поле направи по-трудното - прати топката в навън. Текпетей проби отдясно и пусна чудесно подаване по земя към оставения самичък бразилец на броени метри от голлинията. Ударът на нападателя обаче не откри опразнената врата. 
В 76-ата минута реферът Волен Чинков уточни бялата точка в наказателното поле на гостите, само че бе привикан от ВАР и анулира решението си. Той отсъди дузпата за влизане на резервата Кристиан Пинедав в краката на Кайо Видал, който падна в наказателното поле. Впоследствие крилото на Лудогорец получи жълт картон за симулация.  Домакините продължиха да натискат, само че все по-трудно стигаха до голови положения. В 81-ата минута Илко Пиргов рисковано напусна наказателното си поле към тъчлинията и можеше да бъде осъден от Кайо Видал, само че ударът на бразилеца не откри мрежата. Три минути преди края гостите насочиха първи удар към Серджио Падт. Бабакар Дион получи хубаво подаване от Джовани Трупи и стреля от придвижване, само че топката излезе в навън. 

В 87-ата минута гостите от Пловдив се регистрираха с първи удар към рамката на скучаещия Серджио Падт. От десетина метра сенегалското крило Бабакар Дион опитва шанса си, само че топката излезе в навън.  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР