Лудогорец направи първа крачка към новия си европоход, след успех

...
Лудогорец направи първа крачка към новия си европоход, след успех
Коментари Харесай

Обрат по шампионски за Лудогорец, категоричен триумф на орлите срещу Жалгирис!

Лудогорец направи първа крачка към новия си европоход, след триумф против литовския първенец Жалгирис. Разградчани завоюваха реванша против съперника си от втория квалификационен кръг в Шампионската лига по безапелационен метод.

След първата среща, изненадващо или не, литовският първенец имаше преднина от един гол - 2:1.

И на българска земя литовците излязоха напред в резултата, само че бяха осъдени за негативно време през втората част и отпадат от конкуренцията, след проваляне с 1:4.

 Снимка 304686
Източник:

Нюаджи се разписа за Жалгирис, само че Натанаел, Вандерсон и Кешеру (на два пъти) обърнаха развоя на мача и способстваха доста за скъпия " зелен " триумф.

ТОПСПОРТ наблюдава онлайн за потребителите си случилото се на терена:

 Лудогорец - Жалгирис 4:1, погром за гостите! онлайн
Лудогорец - Жалгирис 4:1, погром за гостите!

Натанаел, Кешеру и Вандерсон бележат за домакините

Първото полувреме мина под превъзходството на българския тим. Шампионите диктуваха темпото на игра и протичащото се на терена.

Колкото и да е изненадващо обаче, по-интересните положения бяха точно пред вратата на " зелените ", като всяко остро центриране на гостите се оказваше сериозна опасност за домакините.

Още в 15-ата минута Натанаел за следващ път, в двата си мача против този отбор, сбърка. Той изпусна Серж Нюаджи, който пък още веднъж наказа " орлите ", откривайки резултата в мача - 0:1.



Публиката на стадиона замлъкна, а дребната агитка от Литва избухна в радостни възгласи, подкрепяйки любимците си.

След инкасирания гол, българският отбор се втурна в предни позиции и натика съперника си в половината му.

На няколко пъти Дяков и Моци оставаха на сантиметри от изравнително попадение, което щеше сигурно да даде нови сили на Лудогорец в срещата.

Това се случи 4 минути преди почивката, когато " грешникът " Натанаел излезе в добра позиция и вкара кълбото в мрежата за 1:1, връщайки състава си в дуела.



От Лудогорец към този момент се заканиха, че са отстранили проблемите, и че нямат никакво подозрение, че ще продължат напред в шампионата и през второто полувреме демонстрираха какво са имали поради.

За разлика от първия мач Георги Дерменджиев заложи на Клаудиу Кешеру измежду стартовите 11, както и на възобновения от травма капитан - Светослав Дяков.

 Снимка 304692
Източник:

Именно тази композиция донесе триумф на българския експерт, като Лудогорец реши всичко в мача в границите на 120 секунди през второто полувреме - сред 56-ата и 58-ата минута.



Първо Вандерсон изненада гостите с любопитен гол от междинна отдалеченост, а малко по-късно Натанаел асистира на Кешеру за 3:1 - резултат, който внесе успокоение в редиците на " зелените ".



Крайното 4:1 оформи Кешеру, вкарал второто си попадение в срещата петнайсетина минути преди нейния свършек.

Така Лудогорец очевидно ще лети високо за поредна година в евротурнирите, като се класира за идната фаза от най-престижния европейски клубен шампионат.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР