Лудогорец има интерес към халфа Гаюс Макута, познат у нас

...
Лудогорец има интерес към халфа Гаюс Макута, познат у нас
Коментари Харесай

Над един милион лева разделят Лудогорец от бивша звезда на Берое

Лудогорец има интерес към халфа Гаюс Макута, прочут у нас от изявите си с екипа на Берое, само че договорката все още мъчно ще се реализира, заяви португалски управител за Българска телеграфна агенция. Причината е съществено противоречие във вижданията за трансферната сума в двете заинтригувани страни.

25-годишният централен полузащитник сега играе за един от обичайните клубове в Португалия - Боависта, където дойде през лятото на 2021 година Договорът му изтича през юни 2024 година, а през тази година има 18 мача и 2 асистенции във всички шампионати.

Макута стана прочут в България с интервала си в Берое, когато Димитър Димитров-Херо и Георги Чиликов го взеха чартърен от Брага. Макута направи доста мощни мачове с екипа на старозагорци, само че наемът му изтече и той се върне в Брага. 

След няколко месеца във втория отбор на " червено-белите ", полузащитникът с конгоански корени мина в Боависта и незабавно си взе титулярното място. Един от най-силните му мачове тази есен беше в градското дерби с Порто. Въпреки провалянето с 1:4, Макута единствен от състава на Боависта получи доста добра оценка и беше номиниран от медиите за тима на кръга.

От Лудогорец са създали оферта към настоящия му клуб за неговото привличане, само че разликата сред желаната и предлаганата сума е била над 600 хиляди евро, което за момента стопира прехвърлянето. 

Интерес към 25-годишния футболист не липсва, като в Боависта скоро са получили покана за договаряния и от френския първокласен клуб Брест.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР