Лудогорец и Жалгирис завършиха 3:3 в плейоф за влизане в

...
Лудогорец и Жалгирис завършиха 3:3 в плейоф за влизане в
Коментари Харесай

Лудогорец се класира за груповата фаза на Лига Европа

Лудогорец и Жалгирис приключиха 3:3 в плейоф за влизане в групите на Лига Европа, след който българският първенец се класира напред в шампионата. 
Във Вилнюс в реванша домакините поведоха още в 19-ата секунда с попадение на Фабиен Оурега след пас на Ойвуси и несполучлив опит на Антон Недялков да почисти топката.

7 минути по-късно Игор Тиаго изравни след двойно подаване на Тисера и Текпетей. В 15-ата минута Жалгирис още веднъж поведе с гол на Оливер Буф, откакто Ойвуси изтормози българската отбрана преди този момент и даде за повторно асистенция за гол в дуела. 

В 33-ата минута шут на Текпетей от границата на наказателното поле накара вратарят на Жалгирис да се протегне и да избие топката.

В 57-ата минута Матиас Тисера изравни за 2:2, само че в 63-ата Ренан Оливейра разстреля българския вратар Симон Слуга за 3:2 за Жалгирис. В 64-ата минута Aнте Шимунджа пусна Спас Делев и Каули Оливейра на мястото на Текпетей и Тисера, а малко по-късно и Дени Групер бе сменен от Жан Карничник.

В последната 89-ата минута Рик Джонатан би във вратата на Жалгирис и в първия миг остана зрителна машинация, че топката е минала голлинията, само че бе отсъдена и засада и от Лудогорец нямаха мотив за наслада. 

Редовното време приключи с общ резултат от двата дуела 3:3. Последваха двете продължения от по 15 минути. 

В 110-ата минута Йосип Тадич засече центриране, стреля, само че топката мина над напречната греда на вратата на Слуга. 

В 117-ата минута Шоу се опита да влезе самичък в наказателното поле на Жалгирис, само че бе спрян непозволено от двама бранители на домакините. Лудогорец получи дузпа и Оливие Вердон се нагърби с отговорността да бие наказателния удар. Така българският първенец победи с 4:3 общ резултат и ще играе в груповата фаза на Лига Европа. За литовския отбор остава утехата, че ще взе участие в Лигата на конференциите. 



Снимки: Lap.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР