Лудогорец и Арда играят при 3:1 в мач от първата

...
Лудогорец и Арда играят при 3:1 в мач от първата
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Лудогорец 3:1 Арда, ВАР с ключови намеси

Лудогорец и Арда играят при 3:1 в мач от първата шестица на 30-ия кръг в efbet Лига. Тонислав Йорданов (37) изведе гостите напред в резултата, само че Доминик Янков (38), автогол на Никола Таравел (45) и Алекс Сантана (57) доведоха до цялостен поврат. Ключови намеси при първите две попадения на разградчани имаше системата за видеоарбитраж (ВАР), откакто в началото те не бяха зачетени. Двубоят на "Хювефарма Арена " стартира в 17:30 часа и можете да го наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT, а в Gong.bg следим всичко най-интересно от срещата.

Още в началните минути домакините постановиха надзор над играта, само че не заплашиха съществено вратата на Арда. Чак в 19-ата минута новите остарели първенци на България стигнаха до действителна голова опция. Каули Оливейра беше изведен фронтално против вратаря на Арда, само че притиснат от Мартин Костадинов, не съумя да насочи прекрасен удар и от тялото на Васил Симеонов, топката излезе в корнер. Останаха подозрения за игра с ръка на Костадинов, само че след инспекция с ВАР те бяха отхвърлени. 10 минути по-късно и гостите венсоха напрежение в наказателното поле на съпеника. Александър Георгиев проби отляво и пусна хубаво центриране по земя. Топката бе овладяна от Емил Мартинов, който финтира състезател на домакините и шутира, само че след рикошет в крайници на Георги Терзиев топката излезе в ъглов удар. Изненадващо Арда поведе в 37-ата минута, употребявайки неточност на капитана Светослав Дяков. Иван Тилев пресече негово подаване пред наказателното поле и с остроумен пас изведе Йорданов против вратаря Кахлина и голмайсторът не сгреши за 0:1.
Още в идната минута Лудогорец изравни, откакто Доминик Янков бе изведен зад тила на отбраната на Арда и невъзмутимо прати топката зад тила на Васил Симеонов. Асистент-съдията подвигна флага за засада, само че след намесата на ВАР попадението бе зачетено.



В завършек на първата част още веднъж ВАР излезе на сцената и поправи гаф на съдията Иво Андреев, който необяснимо анулира автогол на Никола Таравел, отсъждайки фаул. Защитникът на Арда надскочи Алекс Сантана при центриране от ъглов удар и в опита си да избие топката, я насочи в личната си врата. Първоначалното решение на рефера изуми играчите на терена, само че откакто изгледа обстановката на монитора, той промени решението си и уточни центъра.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР