Лудогорец гостува на Спартак Търнава в мач от петия кръг

...
Лудогорец гостува на Спартак Търнава в мач от петия кръг
Коментари Харесай

Нова победа над Спартак Търнава увеличава шансовете на Лудогорец за излизане от групите на ЛК

Лудогорец гостува на Спартак Търнава в мач от петия кръг на груповата фаза в шампионата Лига на конференциите. Двубоят е довечера от 22:00 часа българско време и ще бъде излъчен директно по Max Sport 3.


Разградчани не влизат в изключително положително въодушевление за визитата си в Търнава, откакто изгубиха изненадващо семейството си на Славия с 2:3 в последния кръг на Първа лига. Това бе и дебютно проваляне за „ зелените “ за състезание след завръщането на Георги Дерменджиев на треньорското кормило.

В първия мач сред Лудогорец и Спартак Търнава българският първенец записа безапелационен триумф с 4:0 в Разград. Победата бе изкована през втората част, когато паднаха и четирите гола във вратата на словаците, а с съществена заслуга тогава бе Якуб Пьотровски, който осъществя две от попаденията. „ Милионерите “ са трети в група Н с актив от шест точки, откакто реализираха и влиятелна домакинска победа над Фенербахче с 2:0 вкъщи. Родният представител отстъпи на турския гранд в Истанбул и бе потиснат от Нордшеланд с 1:7 в Дания в останалите си две срещи до тук.

Скандинавците са с точка повече от българския отбор на втората позиция, до момента в който водачът Фенербахче е с девет пункта. Тази вечер, още веднъж от 22:00 часа б.в., „ фенерите “ ще гостуват в Дания. Лудогорец може да вземе преимущество в борбата с Нордшеланд за второто място при триумф в Търнава, като възможностите за Дерменджиев и компания на процедура ще се изпарят при проваляне от Спартак и загуба на Фенербахче.

Разградчани посрещат Нордшеланд на 14 декември в последния си дуел във всички шампионати за календарната 2023 година. Преди това обаче Лудогорец има два мача в Първа лига – домакинство на Ботев Враца и посещение на ЦСКА, а сред тях посреща и Локомотив Пд в 1/8-финал от шампионата за Купата на България. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР