Лудогорец е лидер и е продължава да е най-добрият отбор

...
Лудогорец е лидер и е продължава да е най-добрият отбор
Коментари Харесай

Светослав Дяков: Трудно е, но ще излезем от тази ситуация

" Лудогорец е водач и е продължава да е най-хубавият тим в България "
В шестия ден от въведеното изключително състояние в България поради разпространяването на ковид капитанът на Лудогорец приказва пред формалния уебсайт на " орлите ".

- Г-н Дяков, къде прекарвате паузата в шампионата и подготвителния развой поради въведеното изключително състояние в България?
- В момента съм в едно градче до Благоевград, където имаме къща. Със фамилията съм. Ограничили сме контактите си до най-малко. Стоим главно у дома. Излизаме единствено до магазина за покупки. Трудно е, само че ще излезем от тази сложна обстановка.

- Как поддържате форма сега?
- Трудно е за професионален състезател в подобен интервал. За първи път ми се случва сходно нещо. Излизам да търча тук-там, където няма хора. Правя извършения за стабилизация и фитнес у дома.

- Как обстановката с разпространяването на ковид се отразява на вас и околните ви?
- Истината, че ние като всяко едно семейство сме наранени малко или доста. Променя се нормалният ти метод на живот. Трябва да се съобразяваш с много неща. Не е прелестно, в действителност. Но, както ние, по този начин и всички хора би трябвало да слушаме препоръките на здравните управляващи. Използвам момента от името на тима да пожелая бързо излекуване на господин Кирил Домусчиев, без който Лудогорец нямаше да го има. Надявам се да се възвърне бързо.

- Коронавирусът удари не малко футболисти в Западна Европа?
- Играчите сме като всички хора. Не сме застраховани. Кураж на сътрудниците в Италия, Испания и Англия. Нямам подозрение, че ще преборят този подъл вирус и скоро ще радват почитателите си още веднъж.

- В какво положение ще бъде Лудогорец при подновяването на мачовете от efbet Лига?
- Не е ясно по кое време ще се възобновят мачовете. Ние сме експерти и знаем по какъв начин да поддържаме форма малко или доста. Ако не се забави подновяването, няма да е съдбовно. Ще бъдем в добра форма, която да ни разреши да защитим първото място и да станем първенци.

- Как съгласно вас ще се развие шампионата до края?
- Лудогорец е водач и е продължава да е най-хубавият тим в България. Надявам се, когато всичко това завърши, Лудогорец да продължи да господства в България. Целта е единствено една - да станем първенци за девети следващ път. Познавам ситуацията в клуба. Знам опциите на сътрудниците си. Нямам подозрения, че още веднъж ще побеждаваме.

- Оценката ви за представянето на тима в шампионата досега?
- Оценката ми е добре. Мога да кажа, че отборът се показа на нормалното си равнище. Имаше мачове, в които допуснахме нелепа загуба на точки. Но и другите го направиха. Затова преднината ни е удобна и ни дава някакво успокоение. Но никога не би трябвало да се отпускаме.

- Можеше ли да реализира освен това Лудогорец в евротурнирите?
- Можеше, несъмнено. Не бяхме готови за мачовете с Ференцварош в ШЛ. Много искахме да влезем в групите, само че не се получи. Можеше да реализираме нещо по-сериозно против Интер при друго стичане на събитията. Но противникът бе много мощен. Интер ротира някои играчи в дуелите с нас, само че не ни подцени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР