Лудогорец е единственият български отбор, който е глобен от УЕФА

...
Лудогорец е единственият български отбор, който е глобен от УЕФА
Коментари Харесай

УЕФА глоби Лудогорец със 7500 евро за картони

Лудогорец е единственият български тим, който е санкциониран от УЕФА от началото на сезона, демонстрира информация в уеб страницата на евроцентралата. Шампионите са глобени със 7500 евро поради доста картони, които са получени при гостуването на Будучност в Подгорица в предварителните кръгове на Шампионската лига. На 19 август разградчани потеглиха с мощно 3:1 в Черна гора, само че получиха 6 жълти картона. Това надвишава минималната численост, която е избрана от УЕФА за един дуел.

По същия параграф ЦСКА-София се отървал единствено с последно предизвестие поради епичния дуел с Базел, който класира отбора в груповата фаза на Лига Европа. Там картоните са били тъкмо един под минимума на евроцентралата за глоба.
БФС и националният селекционер Георги Дерменджиев също са глобени с предизвестие от евроцентралата. Причината е закъснение на началния съдийски сигнал на дуела от Лигата на нациите с Ейре, при който националите позволиха изравнително попадение в последните секунди. Абсолютно същото наказване е наложено и на гостите.

УЕФА има твърди правила за сходни случаи поради неустойките, които заплаща, в случай че дуелите се забавят даже със секунди и по този начин се губи телевизионно време.

" 24 часа "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР