Лудогорец доказа за пореден път, че поне на този етап

...
Лудогорец доказа за пореден път, че поне на този етап
Коментари Харесай

Да свикват! ЦСКА и Левски отдавна са в задния двор

Лудогорец потвърди за следващ път, че най-малко на този стадий няма еквивалент в България. Трансферът на Джонатан Кафу в Бордо е следващият, който извежда разградчани в друга орбита. 7 милиона евро! 7 милиона евро! Не 700 хиляди, за колкото в ЦСКА и Левски се радват като дребни деца, в случай че осъществят договорка. Става въпрос за 7 милиона, което се равнява на двугодишен бюджет на „ червени “ или „ сини “. Кирил Домусчиев и целият му екип реализираха договорка, за която на „ Герена “ или в Борисовата градина още много години ще мечтаят. Но да караме малко по малко.

В Лудогорец имат Методи Томанов (на фотографията вляво), който открива чужденцит. И рядко бърка. Привличането им не зависи от една дузина мениджъри, които чакат на клона за комисионни. Там всичко е тъкмо и ясно. Както при покупката, по този начин и при продажбата. Докато в ЦСКА и Левски нямат Методи Томанов. Факт. Двата столични клуба може и да налучкват понякога чужденците, само че от какъв брой от тях по-късно завоюваха?! По-скоро съвсем всякога си удрят главите в стените и се чудят по какъв начин да разкарат следващия съумял да ги излъже, че има качествата на Роналдо. Да, истината е, че и в Разград са имали неверни прехвърляния на чужденци. Или по-скоро на такива, които не са успявали да се приспособят и да блеснат с качествата си. Но множеството от привлечените в действителност са класа.

Само с три прехвърлянето за последните тъкмо две години Лудогорец още веднъж излетя с милиони крачки пред останалите. Кайсара бе продаден на Шалке 04 за 5 милиона евро, преди известно време Паломино бе продаден на Аталанта за 4 милиона евро, а в този момент и Кафу на Бордо за 7 милиона евро. Общата сума е 16 милиона евро! Естествено, че в тези футболисти е вложено, до момента в който са били в Разград, само че облагата е повече от голяма. За престижа да не приказваме. Кой продава в елита на Франция, Италия и Германия?!

Машината на Лудогорец от дълго време е задвижена. Още след 1/8-финала за Лига Европа и първото влизане в групите на Шампионската лига. Тогава качеството на състава бе нараснало, а не се продаваше при първата допустима оферта. Защото последва второ влизане в групите на Шампионската лига. И по-късно не се даваха играчи при първото позвъняване на претендентите. Лудогорец не е заставен да продава, с цел да се устоя, а има опцията да държи футболистите си, с цел да реализира европейски триумфи. И чак, когато един футболист е дал задоволително за отбора и офертата си коства, бива продаван. Със сигурност прехвърлянето на Кафу стана в доста комфортен миг. Защото няма никаква гаранция, че формата му ще бъде същата или по-добра след половин година, което важи и за цената.

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР