Лудогорец 4 : 0 Торпедо Кутаиси 90′ КРАЙ НА МАЧА!

...
Лудогорец 4 : 0 Торпедо Кутаиси 90′ КРАЙ НА МАЧА!
Коментари Харесай

Лудогорец - Торпедо 4:0


Лудогорец

4: 0

Торпедо Кутаиси
 90′
КРАЙ НА МАЧА!

 Лудогорец е в груповата фаза на Лига Европа след нов триумф над Торпедо (Кутаиси)
Мисията изпълнена: Лудогорец се класира за груповата фаза на Лига Европа!

" Орлите " разрушиха Торпедо (Кутаиси) с 4:0

87′

86′
Димо Бакалов ще запише минути в този плейоф, като замества Вандерсон.
84′
Кухиянидзе получи жълт картон за нарушаване против Горалски.
82′
КЕШЕРУ! Вандерсон изведе румънския нападател Клаудиу Кешеру самичък против вратаря на Торпедо. Той стреля, само че Квасхвадзе съумя да избави.
77′
Последна промяна за гостите от Грузия.
74′
ЛУКОКИ!! Едва три минути, откакто се появи на терена, Джоди Лукоки можеше също да вкара в мрежата на грузинския отбор. Крилото се възползва от разсичащ извеждащ пас на Натанаел, но изстрелът на африканеца бе отразен от Роин Квасхвадзе
73′
Яцек Горалски ще размени изтощения капитан на " орлите " Светослав Дяков.
70′
Класическа промяна в лагера на Лудогорец. Върджил Мисиджан отстъпва мястото си на Джоди Лукоки.
68′
Кампаняро фаулира състезател на Торпедо и получи жълт картон.
64′
Кобахидзе получи публично предизвестие поради нарушаване против Мисиджан.
61′
ГООООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ!! 4:0!!! ВАНДЕРСОН! Стъписаните футболисти на Кахабер Чкетиани към този момент се отдадоха на поредицата от неточности и нова такава коства четвърти гол в тяхната врата след единствено 180 секунди. За жал, грешникът в отбора още веднъж беше нашенецът Лазар Марин, който загуби топката от Мисиджан и остави своя вратар самичък против куп лудогорци. Вура обаче показва отборна игра и вместо да шутира, реши да асистира на непокрития Вандерсон.


59′
ГОООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ!!! 3:0!!! КАМПАНЯРО! Грузинците по този начин и не се отърваха от застигащата ги гибелна орис. Класическото изражение на резултата бе факт 14 минути след паузата. Всичко стартира от бързака Вандерсон, който открадна топката от неориентирания Лазар Марин. Бразилецът финтира и стража на Торпедо, само че затвори ъгъла си за пукотевица, заради което върна леко обратно за връхлитащия Кампаняро, който с едно допиране насочи неспасяемо в мрежата.


57′
Словакът Милош Лачни напуща, а срещата ще доиграе Георги Кухианидзе.
47′
Втората част стартира с рокада в лагера на гостите. Леван Куталия отстъпва мястото си на сенегалеца Арфанг Дафе.
45′
ИГРАТА съдебна експертиза ПОДНОВЯВА!


45′
ПОЧИВКА!
40′
Жълт картон за Долидзе , който симулира в опит да си завоюва дузпа.
39′
ВАНДЕРСОН! изведе отлично в наказателното поле, чийто удар се стопира в мрежата, само че от външната й страна.
37′
ГООООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ!! 2:0!! КАМПАНЯРО!! Интригата в този евросблъсък като че ли дефинитивно завърши в 37-ата минута, когато Густаво Кампаняро удвои " зелената " преднина. Любимецът на Пауло Аутуори надскочи всички след корнер и стреля с глава. Ударът му в началото бе избавен, само че при добавката амнистия нямаше!


21′
КАКВА ИЗЯВА НА РЕНАН! Добрите мигове на " орлите " можеха бързо да бъдат заличени в 21-ата минута, когато Торпедо можеше да изравни след статично състояние. Страхотна изява на вратата обаче направи Ренан, който с една ръка спря привидно голов изстрел.
19′
КВАСХВАДЗЕ Е ГЕРОЙ! Марселиньо изведе отлично в наказателното поле Сисиньо, чийто мощен изстрел бе избавен от вратаря. Секунди по-късно още веднъж Сисиньо нанесе удар, само че още веднъж стражът се оправи
13′
МИСИДЖАН! Вандерсон откри Мисиджан на мястото, на което означи гол, само че този път ударът му мина на сантиметри до гредата
8′
НЕПРИЯТНО! Грозни подиуми по трибуните белязаха радостният момент за лудогорци. Малкото гостуващи фена на Торпедо пробваха да влязат в разпра с органите на реда, но злокобният им порив бе небрежно сподавен от служители на реда и стюарди.


6′
ГООООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ!!! МИСИДЖАН!! 1:0!! Двубоят стартира по отличен метод за българския отличник, който откри резултата след единствено шест минути в Разград. В прегръдките на своите сътрудници попадна Върджил Мисиджан. Крилото получи подаване от Кешеру, навлезе в полето на противника и с техничен шут в далечния ъгъл не остави никакъв късмет на вражеския пазач.


1′
НАЧАЛО НА СРЕЩАТА!
Състав 33. Ренан 89. Роин Квасхвадзе - капитан 3. Антон Недялков 6. Мате Цинцадзе 4. Сисиньо 9. Торник Капанадзе 6. Натанаел 13. Олександър Азатский 10. Густаво Кампаняро 18. Леван Гегечкори 18. Светослав Дяков – капитан 19. Леван Куталия 28. Клаудиу Кешеру 22. Григол Долидзе 30. Козмин Моци 24. Лазар Марин 84. Марселиньо 27. Марек Хлинка 88. Вандерсон 30. Мамука Кобахидзе 93. Върджил Мисиджан 31. Милош Лачни Треньор Пауло Аутуори Кахабер Чкетиани Резерви 1 Хорхе Броун 25. Максим Квитая 5. Георги Терзиев 4. Анри Чинчинадзе 7. Димо Бакалов 5. Давит Хурчилава 37. Жоао Пауло 7. Арфанг Дафе 44. Яцек Горалски 10. Георги Кухианидзе 90. Рафаел Форстър 20. Тенгиз Цикарадзе 92. Джоди Лукоки 23. Георги Кимадзе
Отборите на Лудогорец и Торпедо (Кутаиси) се изправят един против различен в плейофен мач-реванш за влизане в групите на Лига Европа.

Място в главната скица на конкуренцията е и главната цел на " орлите " през този сезон. Те са с една концепция по-близо до нейното осъществяване, откакто завоюваха борбата на грузинска земя с 1:0. Тогава селекцията на Пауло Аутуори показва нападателен футбол, само че голям брой пропуски лишиха разградчани от по-изразителна победа в Тбилиси.

 Ренан тренира с Лудогорец, само че още е под въпрос за Торпедо
Ренан тренира с Лудогорец, само че още е под въпрос за Торпедо

Пауло Аутуори може да заложи на Хорхе Броун

Освен спортно-технически, залогът на този дуел има и финансова позиция. Влизане в групите на ЛЕ ще значи 2 920 000 евро в касата на българския отличник. Там към този момент пък се раздават 590 000 за триумф и 190 000 за реми.

Лек мотив за терзание е формата на " зелените ", които не са на задоволително високо равнище нито в Европа, нито в родния шампионат. Доказателство за това бе и равенството против Славия в последния кръг.

Възстановен от контузията си към този момент е бразилският пазач - Ренан. В защита надали ще има някакви изненади, като в центъра двойка още веднъж ще са Козмин Моци и Антон Недялков. Атаката ще бъде поверена на Клаудиу Кешеру, който ще има мощната поддръжка на Марселиньо, Вандерсон и Мисиджан.

 Лудогорец подгони връх на Литекс
Лудогорец подгони връх на Литекс

Мач номер 68 за " орлите " в Европа довечера

Най-популярното име в състава на Торпедо естествено е българинът - Лазар Марин. Крайният защитник до неотдавна носеше цветовете на Ботев (Пд), за който има над 80 мача. Старши-треньорът на гостите Кахабер Чкетиани изрази сдържан оптимизъм преди дуела, а на същото мнение е и капитанът Квахадзе. Според в него, в първия мач на отбора е липсвал шанс, само че в реванша всичко може да се случи.

При класиране за груповата фаза на конкуренцията " орлите " ще си подсигуряват най-малко още шест дуела. С тях те ще се изравнят във безконечната класация с Литекс на третото място. " Оранжевите " имат 74 срещи, изиграни за 17 години. Лудогорец пък е натрупал своите европейски мачове единствено за шест години.

 Грузинците от Торпедо идват в България със сериозна делегация
Грузинците от Торпедо идват в България със сериозна делегация

Тимът от Кутаиси има вяра в крайния триумф над Лудоогрец

Главен арбитър на срещата е Матиас Гестраниус от Финландия, с помощници Жан-Петер Аравирта и Мико Алакаре. Четвърти рефер е Анти Муника.

Жребият за груповата фаза на Лига Европа е плануван за на следващия ден, от 14:00 часа българско време. Церемонията ще се организира в Грималди Форум - Монако. Отборът с най-голям коефициент в шампионата е Арсенал (93.000). Лудогорец е с обезпечено място във втора урна.

 Рефер от Финландия за Лудогорец в реванша с Торпедо (Кутаиси)
Рефер от Финландия за Лудогорец в реванша с Торпедо

40-годишният рефер е с огромен опит на европейската сцена
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР