Лучия Брондзети класира Италия за финала на турнира по тенис

...
Лучия Брондзети класира Италия за финала на турнира по тенис
Коментари Харесай

Италия победи Гърция и се класира на финала на United Cup

Лучия Брондзети класира Италия за финала на шампионата по тенис за смесени тимове " Юнайтед Къп " в Сидни (Австралия) с награден фонд 15 милиона $. Заемащата номер 54 в международната класация Брондзети се наложи елементарно с 6:2, 6:3 против Валентини Граматикопулу, с цел да обезпечи крайния триумф с 3:1 в интерес на " адзурите " против отбора на Гърция.

Италианците имаха преднина от 2:0 триумфа, само че Стефанос Циципас понижи пасива на " елините ", откакто победи с поврат от 4:6, 7:6 (2), 6:4 Матео Беретини.

Намиращата се на 199-та позиция в класацията на УТА Валентини Граматикопулу позволи четири пробива против Брондзети, която завърши срещата за единствено 79 минути.

Преди това Циципас се нуждаеше от поврат в дуела си против Беретини. В третия сет гръцкият тенисист направи съдбоносен пробив за 4:3, след което завърши мача при втората си опция след повече от два часа и половина на корта.

На финала Италия на " Юнайтед Къп " ще се изправи против Съединени американски щати. Американците се постановиха с 5:0 против състава на Полша.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР