Лозарите от област Плевен ще излязат на протест този петък

...
Лозарите от област Плевен ще излязат на протест този петък
Коментари Харесай

Лозарите в Плевенско подготвят протест

Лозарите от област Плевен ще излязат на митинг този петък (25 февруари) , като готвят обсада на основния път София - Русе , заяви за Българска телеграфна агенция Албена Симеонова, член на Националното съдружие на българските лозари и производител от Плевенско. 

От Сдружението са изпратили писмо до министъра на земеделието, в което са сложени голям брой настоящи въпроси и проблеми за решение в бранш лозарство, като са показали, че, в случай че до 23 февруари не се получи отговор с съответни дейности, ще стартира общонационален митинг в цялата страна.

" Лозарите са най-пренебрегнатите от земеделските производители, няма национални доплащания за нас и всичко, което получаваме, е 27 лв. на дка ", разяснява Симеонова. Тя добави, че лозарите са поискали от земеделското министерство финансова поддръжка. " В Министерство на земеделието срещаме схващане, само че не и от страна на финансовото министерство ", добави Симеонова.

По думите й цените на гроздето и на виното не са се трансформирали у нас, за разлика от тези на плодовете и зеленчуците, консумативите обаче скачат, разноските за работна ръка се усилват. " Розопроизводството и лозарството са националното лице на България ", акцентира Албена Симеонова.

Протестът на лозарите от Плевенска област е плануван да се организира на 25 февруари, петък, от 08:30 до 10:30 часа на детелината край Плевен в посока Долни Дъбник.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР