Лойд Остин с остро послание към руския президент Владимир Путин

...
Лойд Остин с остро послание към руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

“Рамщайн-17”: Лойд Остин с остро послание към Владимир Путин

Лойд Остин с остро обръщение към съветския президент Владимир Путин при разкриване на срещата във формата „ Рамщайн “. За това оповестява „ Фокус “, базирайки се на РБК-Украйна.

“Повече от 20 месеца народът на Украйна показва на света силата на свободния народ да устои на експанзията на Владимир Путин ”.

При откриването на срещата във формата “Рамщайн ” Остин е декларирал:

“И битката на Украйна за независимост има значение за всички нас. Както сподели президентът Байдън, когато тираните не заплащат за своята експанзия, те не престават да заплашват света. Никой от нас не желае да живее в свят, в който хора като Путин могат да нахлуват в прилежащи страни безнаказано. И ние отхвърляме да приемем формата на световна сигурност, диктувана от автократи, които разчитат на репресии посредством мощ и насила ”.

Министърът на защитата на Съединени американски щати е подчертал, че поддръжката за Украйна в битката против съветската експанзия е непоколебима.

“Нашето единение изпраща явен сигнал на Путин, че той няма да може да ни надживее или да завоюва конкуренцията за свободата “.

Това е допълнил Остин и е напомнил, че Русия, продължавайки войната си, е принудена да търси поддръжка от Иран и Северна Корея.

На 22 ноември се организира нова среща във формат “Рамщайн ”. Това е 17-ата среща на Контактната група по защитата на Украйна. По традиция тя бе открита от министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.

Очаква се през днешния ден сътрудниците да обсъдят укрепването на украинската Противовъздушна отбрана и незабавните потребности на фронта.

По време на визитата си в Украйна в понеделник Остин увери, че Съединени американски щати ще не престават да поддържат Киев “за дълго ”.

“Посланието, което Ви нося през днешния ден, господин президент, е, че Съединени американски щати са с вас ”, сподели Остин по време на срещата си с президента на Украйна Володимир Зеленски. Той, от своя страна, сподели на Остин, че визитата е “много значим сигнал ” за Украйна.

Визитата на американския боен министър идва на фона на възходящото разделяне по въпроса за помощта за Украйна в законодателния орган на Съединени американски щати. Той дойде в Киев точно в символ на поддръжка за Украйна след опасенията за “умора от войната ” измежду западните съдружници на Киев.

Това е второто посещаване на Остин в страната. То трябваше да е ориентирано към по-нататъшното подсилване на стратегическото партньорство сред Съединените щати и Украйна.

От началото на нашествието на Русия в Украйна Вашингтон е дал десетки милиарди долари военна и друга помощ на Украйна.

Правителството на Съединени американски щати нееднократно е казвало, че ще поддържа Киев толкоз дълго, колкото е належащо. Въпреки това нараства загрижеността по отношение на продължаващата помощ от страна на Вашингтон на фона на опълчването на част от републиканците в Конгреса.

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР