Лоялност към зърнопоизводителите е причината съветникът на министъра на земеделието

...
Лоялност към зърнопоизводителите е причината съветникът на министъра на земеделието
Коментари Харесай

Подалият оставка съветник: Протестите на зърнопроизводителите не са политически

Лоялност към зърнопоизводителите е повода съветникът на министъра на земеделието Илия Проданов да напусне поста си. Това сподели той в „ Добро утро, Европа “. По думите му, няма по какъв начин да излезе на митинг в поддръжка на сектора и в това време да е част от екипа на държавното управление . Проданов е безапелационен, че митингите на зърнопроизводителите не са политически .

Според мен ненужно се измества фокусът върху министъра на земеделието за решение, което изобщо не е взето от него . Не мисля, че виновността за обстановката е у министъра.

Националната асоциация на зърнопроизводителите все още не е поискала оставката на министъра. За нас е значимо да се изпълнят настояванията. Дано да не влизаме в хипотезата да не бъдат изпълнени. Надяваме се да се откри решение.

За жал нямам яхта, не познавам и зърнопроизводители с яхта. В България в действителност има няколко огромни стопанства, които се набиват на очи. Но те не са част нито от митинга, нито сега са наранени техните ползи. Дали има или няма възбрана (за импорт на зърно от Украйна – бел. ред) – тези огромни стопанства не може да бъдат съборени по този метод .

Категоричен съм, че митингите ни не са политически. Никога на сме целяли събаряне на държавното управление. Ние не желаеме оставки а да се изпълнят настояванията ни. Бяхме толерантни една година с Украйна Искаме пет неща и едно от тях е да се вкара национална възбрана, както и в други страни, до момента в който не се почисти механизма за импорт на украинско зърно.

 

Цялото изявление вижте във идеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР