Ловуването се извършва само през деня – един час преди

...
Ловуването се извършва само през деня – един час преди
Коментари Харесай

Внимание, Ловци! След Броени Дни Се Открива Ловът На Този Дивеч!

Ловуването се прави единствено денем – един час преди изгрева и един час след залеза на слънцето. Задължително е издаването на документално позволение с датата, имената на ловците и на ръководителя на лова, номерата на ловните билети и членските карти, метода и мястото на ловуване, типа и броя на позволения за отстрел дивеч.

Забранено е потреблението на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, живи птици за стръв, ловни соколи и други грабливи птици, на ловни хрътки, както и на други средства и способи, нормативно неприемливи при ловуване, написа Пик.

2757 са новите ловци, сполучливо издържали изпитите за придобиване право на лов и които за първи път през тази година ще вземат участие в ловните излети. Те са част от над 118-те хиляди ловци, притежаващи членски карти и заверили билетите си за лов за 2018 година.

За недопускане на произшествия и сполучливо осъществяване на ловните излети, Изпълнителна организация по горите приканва българските ловци прецизно да съблюдават наредбите на Закона за лова и запазване на дивеча и правилника за неговото приложение, разпоредбите за сигурност по време на лов, противопожарните правила за запазване и отбрана на горските територии.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР