Ловците зареждат пушките и тръгват на бунт срещу фотоволтаиците, които

...
Ловците зареждат пушките и тръгват на бунт срещу фотоволтаиците, които
Коментари Харесай

Ловците вдигнаха пушките срещу фотоволтаиците, гонят им дивеча

Ловците зареждат пушките и потеглят на протест против фотоволтаиците, които им плашат и гонят дивеча от горите.   
Две ловно-рибарски сдружения от региона провеждат протестен протест против монтирането на фотоволтаици върху аграрни земи, оповестиха от СЛРБ.

Протестът ще бъде на 1 март от 17.00 часа пред постройката на Областната дирекция „ Земеделие и гори " в Пазарджик. Зад самодейността застават СЛРД „ Сокол 1893 " – Пазарджик и СЛРД „ Марица " – Септември, заяви Евгени Абаджиев, ръководител на пазарджишкото сдружение.

Ловците и риболовците неодобряват противозаконното строителство на фотоволтаични централи върху плодородни аграрни земи и в горите, където се развъжда дивеч. „ Соларите убиват природата! Не „ засаждайте " плодородната земя с панели! ", упорстват пострадалите.

Протестът се поддържа от Националната ловно-рибарска организация, както и от ловно – рибарските сдружения от цялата страна. Към протестиращите ще се причислят и притежатели на земи, които са били незаконно отнети, с цел да се построят фотоволтаични паркове.

По сигнали от кмета на община Пазарджик Петър Куленски локалната прокуратура към този момент е образувала досъдебно произвеждане и изповяданите от нотариус покупко-продажби със аграрни земи в землищата на селата Сбор и Априлци са обект на инспекция.

Организаторите молят към всички жители да се причислят към митинга и да засвидетелстват недоволството си от дейностите водещи до съсипването на българските земи и гори.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР