Ловците да участват по-активно в отстрела на диви свине,за да

...
Ловците да участват по-активно в отстрела на диви свине,за да
Коментари Харесай

Ловците ще участват активно в отстрела на диви свине заради африканската чума

Ловците да вземат участие по-активно в отстрела на диви прасета,за да се предотврати разпространяването на африканска чума по животните,каквато болест към този момент е открита в региона на румънския град Тулча,апелират от Североизточното държавно дружество /СИДП/, съобщи Българска телеграфна агенция.

Смъртността при африканската чума надвишава 90 на 100 и измежду най-важните ограничения да се спре болестта е фрапантно да бъде понижена популацията на дивата свиня,е декларирал на среща с ръководителите на над 30 ловни дружини в Генерал Тошево шефът на Североизточното държавно дружество Веселин Нинов, представен от пресцентъра на ведомството. По думите му поради обстановката през тази година няма да се лимитират разрешителните за колективен лов на дивя свиня.В околните дни в региона на Генерал Тошево ще се провежда курс за подборен отстрел на дивя свиня, с цел да могат повече хора да вземат участие в лова.

С ограничение на популацията на дивата свиня се цели да се попречва разпространяването на африканската чума в свинефермите, които биха понесли огромни вреди.

Африканската чума не е заразна за хората,но ловците би трябвало да вземат проби от всяко отстреляно животно,което като възможен притежател на вируса е с отслабен имунитет и може да има други заболявания, показват от СИДП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР