Ловните соколи пуснати на свобода през това лято се адаптират

...
Ловните соколи пуснати на свобода през това лято се адаптират
Коментари Харесай

Ловните соколи пуснати на свобода през това лято се адаптират добре

Ловните соколи пуснати на независимост през това лято се приспособяват добре. По-малките се придържат повече към волиерата, в която са освободени, до момента в който по-големите към този момент прекарват по-малко време там - повече в полет, обхождайки и по-далечни територии. Това оповестиха от Спасителния център за диви животни на съдружие "Зелени Балкани ".

Работата на терен по освобождението на ловните соколи, в границите на план "Завръщане на ловния сокол в България ", финасово подкрепян от фондация Mohamed Bin Zayed Raptor Conservation Fund продължава с цялостна мощ, означават още от избавителния център.

Доброволци са взели участие в построяването на изкуствени гнезда за дивите ловни соколи в страната

Те припомнят, че през тази година 12 млади сокола, излюпени в Спасителния център на "Зелени Балкани ", са били сполучливо освободени чрез адаптационни волиери.

Яна Андонова, полеви асистенти по плана, отбелязва пред Българска телеграфна агенция, че ежедневният мониторинг на освободените млади ловни соколи в региона продължава, като се прави и постоянно поддържане на птиците. На този стадий всеки ден се следят четирите най-млади, последно освободени соколи, в региона на първата адаптационна волиера, изяснява тя и добавя, че постоянно следят по няколко от по-рано пуснатите, към този момент по-големи птици. Събираната от пoлевите сътрудници на центъра ежедневна информация за държанието на птиците в природата дава скъпи сведения за типа, само че и дефинира степента на акомодация на младите в дивото. Както се вижда нагоре, все още държанието на млади соколчета ни дава цялостно съображение да считаме, че те се оправят прелестно с огромното предизвикателство - оцеляването в дивата природа, означават от неправителствената организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР