Ловните сдружения в Сандански и Гоце Делчев имат трайна политика

...
Ловните сдружения в Сандански и Гоце Делчев имат трайна политика
Коментари Харесай

Разселиха диви зайци в ловните полета на дружинките в Сандански и Гоце Делчев

Ловните сдружения в Сандански и Гоце Делчев имат трайна политика за стабилизиране на запасите от диви зайци в дребнодивечовите ловни полета.

И предходната година, и в този момент сдружението в Сандански закупи от индустриалното стопанството на компания „ Сокол-БЛРС “ в Луковит по 50 заека, които бяха разселени в регионите на четирите градски дружинки, в Катунци и Ласкарево, като цената за един брой с превоза излиза 192 лв., пипе slrb.bg.

Според експерти този нов контингент диви зайци ще спомогне за опресняването на кръвта на локалните ресурси и ще стабилизира имунната им система, с цел да са предпазени от епидемиологични болести.

Но с цел да се случи това, те би трябвало да бъдат опазени до идващия размножителен сезон, което ще рече ловците да се отнесат с схващане и да се предпазят от изкушения.

И редом с това, с непрестанен ритъм да не престават безкомпромисно да редуцират хищниците, които могат да компрометират и най-хубавата концепция.

Поръчката в Гоце Делчев беше по-скромна – обявиха 10 заека, които бяха разселени в м. ”Стрелбището ” от ловците на градската дружинка.

Автор: Кузман Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР