Ловец е прострелял питбул, а след това насочил оръжие и

...
Ловец е прострелял питбул, а след това насочил оръжие и
Коментари Харесай

Ловец прострелял питбул, заканил се и на стопанина

Ловец е прострелял питбул, а по-късно насочил оръжие и против стопанина му. Случаят е от почивните дни. Спречкването е станало в полето сред Пазарджик и близкото село Юнаците. При случая е ранено и друго куче - дратхаар. И двамата мъже са подали тъжби до полицията, прокуратурата, както и до Ловно-рибаското съдружие “Сокол-1893 “ в Пазарджик, тече инспекция.

До момента се знае, че мъж от Пазарджик е разхождал два питбула, които не са били на мотив. При срещата с ловеца се сбили с неговите две кучета, като едното е било нахапано, видно от показаната епикриза. Собственикът на питбулите твърди, че единият от любимците му също е ранен от изстрел на ловеца, който вдигнал пушка и против съперника си.

За момента има публично мнение единствено от Ловно-рибарското сдружение. В него ръководителят Евгени Абаджиев разяснява, че ловецът е взел участие в постоянен излет. От двете получени тъжби се схваща, че питбулите са се движили свободно, без наложителните за бойните породи мотиви и намордници. В текста се споделя още, че организацията не може да вземе мнение заради разминаване в описанието на обстановката от двете спорещи страни, а и тъй като тече следствие. Ако обаче бъде потвърдено нарушаване, ловецът ще бъде осъден и от сдружението, твърди Абаджиев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР