Ловеч. Радвам се, че след ключовия дебат за Европа с

...
Ловеч. Радвам се, че след ключовия дебат за Европа с
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Сергей Станишев, БСП за България : Доволен съм, че с днешния дебат стимулирахме хората да заговорят повече за европейските избори

Ловеч. „ Радвам се, че след основния спор за Европа с Андрей Ковачев съм точно в област Ловеч. Дебатът свърши добра работа. Беше значимо повече хора да чуят и да заговорят за европейския избор и за неговото значение. Тези избори са далечни за хората. Европейските институции като цяло са далечни за жителите. Желанието ми беше посредством дебата да бъде почувствано, че тези тематики ни касаят директно - нас и нашите ползи. “ Това съобщи президентът на ПЕС и претендент за член на Европейския парламент Сергей Станишев от " Българска социалистическа партия за България " на среща с жители в Ловеч, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .
„ Колкото и да са неатрактивни тези избори, те ще задат посоката на развиване и на страната. Ако Българска социалистическа партия ги завоюва, ще можем да вървим към смяна. Ако желаеме нова фаза на политическия развой, би трябвало да реализираме готовност преди и в деня на изборите. Това ще е тест и за локалния избор “, акцентира президентът на ПЕС.
„ 25 години Европейската комисия бе доминирана от ЕНП. Това се материализира с орязване на разноските, стягане на коланите, стесняване на обществени права. За да има смяна, имаме потребност от мощни изборни резултати във всяка страна. Това е значимо за Българска социалистическа партия, в случай че желаеме да използван по-високи обществени стандарти в грижите за възрастните, за младите, в образованието, в опазването на здравето. Ако Европейски Съюз е ръководен от дясна Комисия, която ще се пробва да проваля опитите на всяко ляво държавно управление у нас, това няма по какъв начин да стане. “, добави президентът на ПЕС.
Запитан за мнение във връзка с санкцииите против Русия, водачът на ПЕС разгласи, че е срещу глобите по принцип и срещу тези против Русия. Той обърна внимание, че подобен вид изразителност, от времето на Студената война, не е печаливша за никого.
„ Ние не желаеме Европа на нациите или Европа на разнообразни скорости- хрумвания, които ще ни закрепят в периферията на Съюза.Трябва ни солидарна Европа, в която дребните страни имат късмет за развиване. А левицата работи точно в тази посока “, подчертава Станишев по време на полемика с обществеността в Троян.
На въпрос има ли разделяне ляво-дясно в Европейски Съюз или това се случва по-скоро по остта политици-граждани, Станишев акцентира,че откакто хората живеят зле, постоянно ще има съмнение и митинги по отношение на политиката като цяло. Той обърна внимание, че за жалост, през днешния ден, 42 % от българите са на прага на или под бедността. „ За какъв еврооптимизъм можем да приказваме тогава “, запита Станишев. Той обърна внимание, че политиката на рестрикции в Европа, а и в България води точно до тези резултати. „ Категорично има идеологически разделения в Европейски Съюз – макроикономика и баланс като култ за десните, за нас – съществена полезност е по какъв начин живеят хората “, заключи водачът на еврпейската левица.
Бившият кмет на Ловеч Минчо Казанджиев благодари на Станишев за поддръжката му като министър-председател за дотъкмяване или създаване на стратегически обекти на територията на региона, да вземем за пример на депото за твърди отпадаци.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР