Ловеч. Извършеното нападение над нашия зам.-кмет е грубо посегателство с

...
Ловеч. Извършеното нападение над нашия зам.-кмет е грубо посегателство с
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова: Нападението над зам.-кметът Цветан Георгиев е грубо посегателство с опит за убийство

Ловеч. Извършеното нахлуване над нашия зам.-кмет е жестоко посягане с опит за ликвидиране предвид на нанесените провали. Така на ексклузивен брифинг на 10 май кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова характеризира физическата офанзива против своя заместител Цветан Георгиев. Зам.-кметът беше атакуван тази заран малко след 7.00 часа покрай входа на своето жилище. В момента е приет в болница с голям брой счупвания и тежки рани. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ловеч .
Тя напомни, че нощес на откриването на Люляковите музикални вечери е призовала хората да приказваме на най-красноречивия език – този на изкуството, на музиката, на хармонията. „ За жал някои хора приказват на първичен език, на езика на насилието. За тях примитивността и дивашкото е водещо начало “, добави кметът на Ловеч.
Случаят с Цветан Георгиев е тъкмо подобен случай на примитивното принуждение. „ Той е извънредно виновен общински чиновник и ние като екип с другите заместник-кметове дружно работим за ред и правда. Но явно когато си пореден в своите дейности, ставаш неуместен за някои хора “, разказа обстановката кметът.
Маринова посочи, че органите на реда са реагирали незабавно, не престават следствените действия и тя има вяра, че те ще си свършат работата – да открият и поръчителите, и изпълнителите.
На въпрос кои са нападателите кметът отговори: „ Имаме нашите подозрения от кой бранш може да бъде нападнат Цветан Георгиев. Подали сме два сигнала до прокуратурата за нарушавания в бранша на дърводобива, има отправени директни и индиректни, вербални закани от този бранш към зам.- кмета. За мен вероятността е на 90 %, че нападението идва заради прецизно осъществяване на служебните отговорности на господин Георгиев “, изрази мнение Корнелия Маринова.
„ Ръководството на Община Ловеч е дало дума за съблюдаване на закона, поели сме по пътя на законността и няма да се отклоняваме от него. Това желаят и жителите. Връщане обратно няма! Ако някой счита, че по този начин ще ни уплаши, надълбоко е сбъркал “, сподели още кметът.
Няма да има никакви промени в празничната стратегия на 11 май – Ден на Ловеч, стана ясно на брифинга. На него участваха още зам.- кметовете Венцислав Христов и Даниел Колев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР